Ευρώπη

08 Μαΐου 2016 08:08

Ο μουσουλμάνος νέος Δήμαρχος Λονδίνου που έγραψε ιστορία

Ποιος είναι ο Σαντίκ Καν που "έριξε" τους Συντηρητικούς μετά από οκτώ χρόνια.

Ο μουσουλμάνος νέος Δήμαρχος Λονδίνου που έγραψε ιστορία
-

Ο Σαντίκ Καν, γιος οδηγού λεωφορείου, είναι ο πρώτος μουσουλμάνος Δήμαρχος του Λονδίνου.

Ο 45χρονος (υποψήφιος των Εργατικών) συγκέντρωσε το 56,8% των ψήφων στο δεύτερο γύρο, έναντι 43,2% που συγκέντρωσε ο υποψήφιος των Συντηρητικών και γιος δισεκατομμυριούχου, Ζακ Γκόλντσμιθ.

Πρόκειται για τον πρώτο μουσουλμάνο που εκλέγεται Δήμαρχος σε μεγάλη πρωτεύουσα της Δύσης και πολλοί τον θεωρούν ως τον «Ομπάμα του Λονδίνου».

Με καταγωγή από το Πακιστάν, ο Σαντίκ Καν μεγάλωσε με 7 αδέρφια σε λαϊκή συνοικία της βρετανικής πρωτεύουσας καθώς την δεκαετία του ‘40 οι γονείς του μετανάστευσαν εκεί.

Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά το 2005 και το 2009 διορίστηκε υπουργός στην κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν.

AP - Λονδίνο - Σαντίκ Χαν

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο Καν δήλωσε υπερήφανος που οι Λονδρέζοι «επέλεξαν την ελπίδα αντί για τον φόβο και την ενότητα αντί της διάσπασης».

AP - Λονδίνο - Σαντίκ Χαν

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν  δήλωσε πως ανυπομονεί, να συνεργαστεί μαζί του, για να φτιάξουν «ένα Λονδίνο, δίκαιο για όλους».

Η νίκη του εκ μέρους των Εργατικών βάζει τέλος στην 8ετή κυριαρχία των Συντηρητικών στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

AP - Λονδίνο - Σαντίκ Χαν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)