Ευρώπη

02 Απριλίου 2016 16:53

Με πτήση προς Αθήνα ξανανοίγει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Θα εξυπηρετεί 3 πτήσεις την ημέρα σε πρώτη φάση. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ισχύ. Από πού θα αρχίζει ο έλεγχος επιβατών κι αποσκευών.

Με πτήση προς Αθήνα ξανανοίγει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
-

Έχοντας «σβήσει» τις υλικές ζημιές, όχι όμως τις μνήμες από την πολύνεκρη επίθεση των τρομοκρατών στις 22 Μαρτίου ούτε φυσικό το αίσθημα φόβου των ταξιδιωτών, τίθεται σε επαναλειτουργία το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την Διοίκηση του Αεροδρομίου Ζαβεντεμ, οι πρώτες "συμβολικές" επιβατικές πτήσεις θα γίνουν προς την Αθήνα, την πόλη Φάρο της Πορτογαλίας και το Τορίνο της Ιταλίας την Κυριακή, σημαίνοντας έτσι την σταδιακή επαναφορά των υπηρεσιών του αερολιμένα που εξυπηρετεί «την καρδιά της Ευρώπης». 

Ωστόσο, οι αρχές ασφαλείας έχουν ζητήσει κι έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, επιβάτες και αποσκευές να έχουν υποστεί έναν πρώτο έλεγχο πριν καν μπουν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού.

Όπως έγινε γνωστό, οι συνοδοί κι όσοι δεν ταξιδεύουν θα φτάνουν μόνο μέχρι τους ανοιχτούς χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου. Για όσους επιδεικνύουν το εισιτήριο τους ή επιβεβαιώνεται ηλεκτρονικά ότι θα ταξιδέψουν, θα υπάρχει ζώνη ελέγχου εκτός του κτηρίου, όπου θα περνούν από εξονυχιστική έρευνα πριν περάσουν στους χώρους του Αεροδρομίου. 

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας για έλεγχο πριν εισέλθουν στις κτηριακές υποδομές του Ζαβεντεμ, έχουν ληφθεί και για τις αποσκευές των ταξιδιωτών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)