Ευρώπη

31 Μαρτίου 2016 19:24

Βρυξέλλες: Δεκάδες υποστηρικτές των τζιχαντιστών εργάζονται στο αεροδρόμιο

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαθέτουν κάρτα πρόσβασης και μπορούν να μπουν στα αεροπλάνα.

Βρυξέλλες: Δεκάδες υποστηρικτές των τζιχαντιστών εργάζονται στο αεροδρόμιο
-

Η αστυνομία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εργάζονται στο Ζάβενετμ ως χειριστές αποσκευών, καθαριστές και προσωπικό σίτισης. 

Σε ανοιχτή επιστολή, οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι έχουν προειδοποιήσει για τα συγκεκριμένα άτομα, ενώ οι ίδιοι έχουν πρόσβαση στα αεροπλάνα με τις κάρτες ασφαλείας τους, ωστόσο εξακολουθούν να εργάζονται. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών, επισημαίνουν πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν επανειλημμένως επισκεφθεί το Ζάβεντεμ παριστάνοντας τους τουρίστες.

«Αναφέραμε την παρουσία τους, αλλά δεν ξέρουμε αν έγινε κάτι με αυτές τις πληροφορίες», συμπληρώνουν οι αστυνομικοί στην επιστολή τους, προσθέτοντας πως «για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι οι τρομοκράτες, με τη βοήθεια των κατασκόπων τους, έχουν ελέγξει την ασφάλεια των ελέγχων στο αεροδρόμιό μας πριν αναλάβουν δράση». 

Οι βελγικές αρχές έχουν κατηγορηθεί για σοβαρά κενά και λάθη που οδήγησαν στις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών, με τους επικριτές των αρμόδιων υπηρςεσιών να καταλογίζουν τους καταλογίζουν σειρά σφαλμάτων πριν αλλά και μετά τις αιματηρές επιθέσεις.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα παραμείνει κλειστό.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)