Ευρώπη

07 Ιουλίου 2015 10:40

Έτινγκερ: Είναι πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί παράλληλο νόμισμα

Ο Γερμανός επίτροπος εμφανίστηκε επιθετικός απέναντι στη χώρα μας, επικρίνοντας την έλλειψη διάθεσης για μεταρρυθμίσεις και μη βλέποντας νόημα σε νέα διαπραγμάτευση.

-

Ο Γερμανός επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Έτινγκερ, προεξόφλησε ότι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί να εκδώσει IOU, προκειμένου να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καθιστούσε την Ελλάδα ακατάλληλη για να παραμείνει στη νομισματική ένωση, σύμφωνα με τον κ. Έτινγκερ, «Μια αφερέγγυα χώρα που εισάγει παράλληλο νόμισμα δεν ταιριάζει στην ευρωζώνη», δήλωσε στην εφημερίδα Bild.

«Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση όπου η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης όμως δεν έχει σχεδόν καθόλου ευρώ αυτή τη στιγμή», τόνισε ο κ. Έτινγκερ και διευκρίνισε πως δεν έχει λογική να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις αν η Ελλάδα συνεχίζει να απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως οι πόροι της ΕΕ δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός της Ελλάδας.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)