Ασία

12 Μαΐου 2015 12:54

CNN: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλητηρίασε τη θεία του

Βορειοκορεάτης αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Κιμ δηλητηρίασε τη χήρα του θείου του, τον οποίο είχε εκτελέσει με φρικιαστικό τρόπο.

-

Αξιωματούχος του βορειοκορεατικού καθεστώτος, αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο αμερικανικό δίκτυο CNN πώς ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν «καθαρίζει» μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η εκτέλεση με φρικιαστικό τρόπο (λέγεται ότι τον κατασπάραξαν άγρια σκυλιά) του θείου του Κιμ, Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, είχε σοκάρει τον κόσμο το 2013. Όπως αποκαλύπτει στο CNN ο αξιωματούχος, η χήρα του Ταέκ, Κιμ Γιονγκ Χούι, είχε ξεσπάσει κατά του ανιψιού της και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μέχρι που τον περασμένο Μάιο, η θεία του Κιμ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος που μίλησε στο CNN λέει ότι πληροφορήθηκε πως δηλητηριάστηκε κατ’ εντολή του ηγέτη της χώρας. Περιγράφει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως έναν αδίστακτο δικτάτορα, που δε διστάζει να σκοτώσει ακόμη και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος για να διατηρηθεί στην εξουσία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)