Ευρώπη

25 Απριλίου 2015 18:59 Τελευταία ενημέρωση : -

Έλληνας ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Μέρκελ

Ο εστιάτορας που έστρωσε κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί την Καγκελάριο στη Βρέμη και της έκανε δώρο ένα πορτραίτο.

-

Σαν να έπιασε τόπο το καλόπιασμα του Αλέξη Βαΐου στην Άγκελα Μέρκελ. Λίγες ώρες μετά την υποδοχή που της έκανε ο Έλληνας εστιάτορας στο μαγαζί του, δωρίζοντάς της ένα πορτραίτο, η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε μήνυμα πως «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ».

«Έχω την εντύπωση ότι όλες οι πλευρές εργάζονται για μια λύση για την Ελλάδα», πρόσθεσε η Καγκελάριος, σημειώνοντας πως θα ήταν καλό να υπάρξει γρήγορα μία συμφωνία. Η κα Μέρκελ πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα μας θα πρέπει να πραγματοποιήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Το τετ α τετ με την Καγκελάριο της Γερμανίας ήταν κάτι που περίμενε εδώ και καιρό, ο Αλέξης Βαΐου, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Μπρέμερχάβεν.

Ο Έλληνας εστιάτορας της είχε απευθύνει πρόσκληση και πέρυσι τέτοια εποχή, για να της κάνει το τραπέζι, όταν ήρθε στην πόλη για προεκλογική εκστρατεία στις ευρωεκλογές. Το βεβαρημένο πρόγραμμα της Καγκελαρίου δεν της επέτρεψε να αποδεχθεί την πρόσκληση, ωστόσο με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή της στη Βρέμη, ο Αλέξης Βαΐου την ανανέωσε.

Συνεργείο της γερμανικής τηλεόρασης επισκέφθηκε το εστιατόριό του, απαθανατίζοντας τις προετοιμασίες που έκανε, στολίζοντας το μαγαζί με τα ελληνογερμανικά χρώματα. Έστρωσε κόκκινο χαλί στην είσοδο για την υψηλή προσκεκλημένη και κρέμασε πανό που έγραφε: «Καλώς ήρθε Καγκελάριε Άγκελα Μέρκελ στο ελληνικό εστιατόριο Ολυμπιακή Φλόγα».

«Θέλησα ως απλός πολίτης να στείλω ένα μήνυμα ότι δεν μισούμε τους Γερμανούς, έχουμε ζήσει μαζί τους τόσα χρόνια, δεν είμαστε έτσι όπως μας περιέγραψαν τα ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε φιλόξενοι», είπε ο Αλέξης Βαΐου, ο οποίος είχε επιτέλους την ευκαιρία να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την Άγκελα Μέρκελ και να της παραδώσει το πορτραίτο της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φιλοτέχνησε ένας Ρώσος ζωγράφος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)