Ασία

03 Απριλίου 2015 16:26

Σταυρώνονται για εξιλέωση οι καθολικοί των Φιλιππίνων

Σοκάρουν οι εικόνες των σταυρωμένων Φιλιππινέζων. Δείτε σε video το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής που ακολουθείται για χρόνια στη χώρα.

-

Στις Φιλιππίνες, όπου το 80% των κατοίκων είναι καθολικοί, η τελετουργία της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί το σημαντικότερο σημείο των εορτασμών του Πάσχα.

Γι αυτό και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς, αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο της σταύρωσης των πιστών που αναπαριστούν τα μαρτύρια του Χριστού στο Σταυρό.

Όσοι πιστοί συμμετέχουν στην τελετουργία και υφίστανται το μαρτύριο της σταύρωσης τονίζουν ότι με το επίπονο κάρφωμα και το αίμα τους να ρέει από τις πληγές, έρχονται πιο κοντά στα θεία. Άλλοι σταυρώνονται για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους και άλλοι όπως λένε, θα ακολουθούν το έθιμο για όσο ζουν.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αντίθετη με το εν λόγω έθιμο και παρακινούν τους πιστούς να το σταματήσουν. Για την Εκκλησία αρκεί η συμμετοχή στη λειτουργία, την αγρυπνία και τη νηστεία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)