Ευρώπη

26 Μαρτίου 2015 20:00

Το «ιστορικό» του Αντρέας Λούμπιτς που έριξε το Airbus της Germanwings

Ποιός ήταν ο  28χρονος Γερμανός συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus 320, που πήρε μαζί του στον θάνατο 150 ανθρώπους.

-




Ο Αντρέας Λούμπιτς, ήταν σχετικά άπειρος συγκυβερνήτης, με μόλις 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Ξεκίνησε να εργάζεται τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Germanwings, θυγατρική της Lufthansa.

Το 2009, είχε διακόψει την φοίτησή του στην σχολή εκπαίδευσης λόγω κατάθλιψης. Όπως γράφει το Der Spiegel, που επικαλείται δηλώσεις συμφοιτητών του, πήρε έξι μήνες άδεια από το βασικό μέρος της εκπαίδευσης, καθώς έπασχε από το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης.

Ο Αντρέας Λούμπιτς είχε, όμως, και ψυχολογικά προβλήματα τα όποια προσπαθούσε  να ξεπεράσει, όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Stern». Tα προβλήματα του συγκυβερνήτη του Airbus 320, ήταν γνωστά στην Germanwings γράφει το περιοδικό βασιζόμενο σε εμπιστευτικές πληροφορίες από την Lufthansa.

O Λούμπιτς έμενε με τους γονείς του στο Montabaur της Ρηνανίας αλλά διατηρούσε και διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ. Ο 28χρονος Γερμανός είχε δείξει από νεαρή ηλικία ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Αirbus τύπου A320.

«Το όνειρό του ήταν να πιλοτάρει ένα τέτοιο Airbus», έγραψαν οι φίλοι του στα social media για να τον αποχαιρετήσουν.







12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)