Γενικά

04 Μαρτίου 2015 13:29

Die Welt: Ο Βαρουφάκης μιλάει πολύ

«Περισσότερα από ένα στα τρία χρηματιστηριακά στελέχη αναμένουν ένα Grexit», αναφέρει δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα.

-

 «Ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει να σταματήσει να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις, παίζοντας το ρόλο του επιστάτη των ευρωπαίων εταίρων. Αντ' αυτού πρέπει να παρουσιάσει αυτά για τα οποία είναι υπεύθυνος: αριθμούς, γεγονότα, μεταρρυθμιστικές προτάσεις» αναφέρει η σε δημοσίευμά της η Die Welt.

«Ο Βαρουφάκης πρέπει να παρουσιάσει έργο», σημειώνει σήμερα σε άρθρο γνώμης η Die Welt, σχολιάζοντας ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών «αρέσκεται στην αντιπαράθεση και μιλάει πολύ –μεταξύ άλλων και επειδή πιστεύει ότι γνωρίζει πολλά πράγματα καλύτερα».

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος  «η ταπεινοφροσύνη δεν ανήκει στα χαρακτηριστικά του Βαρουφάκη», υπογραμμίζοντας ότι η στάση του έναντι των συναδέλφων του στο Eurogroup «προκαλεί στο μεταξύ εκνευρισμό».

Όπως επισημαίνει, «ο Βαρουφάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πλέον ο διάσημος καθηγητής ενός πανεπιστημίου αλλά ένας πολιτικός με βαρύ φορτίο».

Σε ρεπορτάζ στις οικονομικές της σελίδες η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι χρηματαγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της Ελλάδας». Όπως συμπληρώνεται, «παρά τη συμφωνία με τους εταίρους, περισσότερα από ένα στα τρία χρηματιστηριακά στελέχη αναμένουν ένα Grexit. Η διάσπαση της ευρωζώνης είναι πιθανότερη. (...) Η εκτίμηση ότι τουλάχιστον μία χώρα θα εγκαταλείψει τους επόμενους 12 μήνες το ευρώ εκτοξεύθηκε από 24% σε 38%».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)