ΗΠΑ - Καναδάς

24 Φεβρουαρίου 2015 22:13

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έκαναν... ηλεκτροσόκ με taser σε ηλικιωμένο

Νέο σοκαριστικό βίντεο καταγράφει καρέ-καρέ ένα νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας με θύμα έναν ηλικιωμένο οδηγό στη Φλόριντα.

-

Δεν έχει τέλος η αστυνομική βία στις ΗΠΑ με τελευταίο θύμα έναν ηλικιωμένο άντρα σε περιστατικό στη Φλόριντα.

Συγκεκριμένα, βίντεο αυτόπτη μάρτυρα δείχνει δύο αστυνομικούς να έχουν σταματήσει ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο. Από τη θέση του συνοδηγού ανοίγει η πόρτα και βγαίνει με τα χέρια ψηλά ένας ηλικιωμένος κύριος.

Οι ένστολοι όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε τη σκηνή εκτός από σωματική βία χρησιμοποίησαν και taser. Ο ένας τον έπιασε από το χέρι στρίβοντάς το και ουρλιάζοντας, ενώ ο ηλικιωμένος συνέχιζε να έχει ψηλά τα χέρια και να μην προβάλει αντίσταση. Την ίδια στιγμή ο άλλος αστυνομικός τρέχει και σημαδεύοντας το θύμα, τον χτυπά με το taser ρίχνοντας τον παππού αναίσθητο στο έδαφος.

Σα να μην συμβαίνει τίποτα οι δύο αστυνομικοί δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο και χωρίς να ενδιαφερθούν για την υγεία του ηλικιωμένου, απλά του περνούν χειροπέδες.

Η αστυνομία της Φλόριντα έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για υπερβολική χρήση των συσκευών ηλεκτρικής εκκένωσης, με πιο πρόσφατο το τραγικό περιστατικό ενός εφήβου, του Ρομπέρτο Ορνέλας, που πέθανε όταν αστυνομικοί του επιτέθηκαν με taser.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τη χρονική περίοδο 2001-2008 τουλάχιστον 351 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από τα taser αστυνομικών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)