Ευρώπη

30 Νοεμβρίου 2014 20:36

Κινητήρας αεροπλάνου «ρούφηξε» αετό

Περιπέτεια στον αέρα για τους επιβάτες Μπόινγκ κατά την απογείωσή του από βρετανικό αεροδρόμιο.

-

Τον θανάσιμο κίνδυνο που έζησαν επιβάτες και πλήρωμα ενός Μπόινγκ, κατά την διάρκεια της απογείωσης από το Λούτον, κατέγραψε η κάμερα.

Ο κινητήρας ρούφηξε έναν αετό και λίγο μετά τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η δεξιά τουρμπίνα ρουφάει το πουλί και το συνθλίβει στο εσωτερικό της. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των πιλότων καταγράφεται από την κάμερα...

Μόλις το Μπόινγκ παίρνει ύψος ο δεξιός κινητήρας αγκομαχάει. Ξερνάει φωτιά, ρετάρει, οι στροφές του πέφτουν, είναι σίγουρο ότι θα σβήσει. Ο κυβερνήτης στέλνει σήμα κινδύνου. Σε λίγο το τεράστιο αεροπλάνο χάνει τη μία μηχανή...

Ο κυβερνήτης ζητάει άδεια να επιστρέψει, κάνει δύο βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο και προσγειώνεται με ασφάλεια. Το πλήρωμα και οι επιβάτες βίωσαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει μία πτήση. Πουλιά στον κινητήρα.

Οι αρχές των αεροδρομίων παγκοσμίως λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα για να κρατούν μακριά από τους διαδρόμους προσαπογείωσης τις φτερωτές απειλές, όμως τα πουλιά πάντα βρίσκουν τρόπο να μπαίνουν στην πορεία των αεροπλάνων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)