Ευρώπη

20 Οκτωβρίου 2014 14:36

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα ακόμα και οι Βρετανοί!

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βρετανών πιστεύει πως τα γλυπτά πρέπει να γυρίσουν εκεί που ανήκουν, στην Ελλάδα.

-

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία , δείχνει ότι ακόμα και οι Βρετανοί τάσσονται στην πλειοψηφία τους, υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Την δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov και τα ευρήματα της έχουν ως εξής.

Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως τάσσονται υπέρ της επιστροφής και μόλις το 23% δηλώνει αντίθετο σε αυτή τη προοπτική. Το 32% δηλώνει αδιάφορο για την έκβαση του θέματος , ενώ το 7% απαντά ότι δεν γνωρίζει το θέμα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την επίσκεψη δηλαδή της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα κι εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα.

Από αυτούς που δήλωσαν πως επιθυμούν την επιστροφή των γλυπτών το 36% λέει πως πρέπει να επανενωθούν τα γλυπτά ενώ το 34% θέτει ως βασικό επιχείρημα πως τα γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα κι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Σε αυτούς που υποστηρίζουν πως τα γλυπτά πρέπει να μείνουν στο βρετανικό μουσείο το 23% υποστηρίζει  πως ο Έλγιν πήρε νόμιμα τα γλυπτά από την Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ το 9% λέει πως πρέπει να παραμείνουν εκεί αφού έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)