Κίνα

16 Οκτωβρίου 2014 10:41

Προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στο Χονγκ Κονγκ

Ο κυβερνήτης της περιοχής Λεούνγκ Τσουν-γινγκ, αφήνει περιθώρια για συνομιλίες με τους διαδηλωτές, προοπτική που είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα.

-

Μετά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις, στην ημιαυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, ο κυβερνήτης της περιοχής Λεούνγκ Τσούν-γινγκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνομιλίες με τους φοιτητές που διαδηλώνουν με αιτήματα για περισσότερη δημοκρατία, ενδεχομένως και την προσεχή εβδομάδα.

Η δήλωση αυτή έγινε υπό το βάρος των συνεχιζόμενων ταραχών που έχουν παραλύσει μεγάλα τμήματα της πόλης. Μάλιστα στις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί κι ένας εκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τα όσα είπε ο κυβερνήτης της περιοχής μπορούν να εκληφθούν ως μια μικρή νίκη των διαδηλωτών καθώς νωρίτερα μέσα στο μήνα, η γενική γραμματέας της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, είχε ματαιώσει τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των φοιτητών, ακολουθώντας την επίσημη γραμμή του Πεκίνο, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)