Ασία

13 Οκτωβρίου 2014 19:52

Χειρουργήθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Γάλλος γιατρός χειρούργησε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας γράφει η εφημερίδα "Le Parisien".

-


Σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια υποβλήθηκε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος «αγνοείται» από τις 3 Σεπτεμβρίου τροφοδοτώντας σενάρια περί ανατροπής του. 

"Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χειρουργήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και στα δύο πόδια στην κλινική "Bonghwa" στην Πιονγιάνγκ", έγραψε η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Σεούλ, "Joongang Ilbo", που επικαλείται η "Le Parisien", συμπληρώνοντας πως την επέμβαση έκανε Γάλλος γιατρός, το όνομα του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Η διάγνωση ήταν "οίδημα και φουσκάλες στα πόδια". Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, o Κιμ Γιονγκ Ουν αναρρώνει σε κατοικία στα βόρεια της Πιονγιάνγκ και για το λόγο αυτό απουσίασε από τις εκδηλώσεις, την περασμένη Παρασκευή, για τα 69 χρόνια του κυβερνώντος κόμματος.

"Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πρόβλημα στο ύψος της γάμπας και στα δύο πόδια. Μετά την επέμβαση, έπρεπε να παραμείνει κλινήρης για αρκετές ημέρες ", όπως δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό "Le Point" ο Ντανιέλ Πίνκστον, επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας Κρίσης στη Σεούλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)