ΗΠΑ - Καναδάς

25 Σεπτεμβρίου 2014 22:59

Έχει ταυτοποιηθεί ο εκτελεστής των Αμερικανών δημοσιογράφων, λέει το FBI

To FBI ανακοίνωσε ότι έχει ταυτοποιήσει τον τζιχαντιστή που εκτέλεσε τους δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

-



Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον δολοφόνο των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, οι οποίοι εκτελέστηκαν από έναν τζιχαντιστή του «Ισλαμικού Κράτους».

«Πιστεύω ότι τον έχουμε ταυτοποιήσει. Δεν θα σας πω ποιος πιστεύουμε ότι είναι», ανέφερε σχετικά ο Κόμεϊ σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων. Όπως είπε ο ίδιος, γνωρίζει την εθνικότητά του, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία του μασκοφόρου άνδρα, που εικονίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων, μιλώντας αγγλικά με βρετανική προφορά.

Παράλληλα, σε ένα άλλο βίντεο του "Ισλαμικού Κράτους", διάρκειας 55 λεπτών και με τον τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου», εμφανίζεται ένας μαχητής της οργάνωσης επίσης με καλυμμένο πρόσωπο να μιλά άπταιστα αγγλικά με αμερικανική ή καναδική προφορά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μιλά με βορειοαμερικανική προφορά στο βίντεο αυτό και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας τώρα», δήλωσε ο διευθυντής του FBI, αναφερόμενος στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους που έχουν στρατολογηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως είπε ο ίδιος, περίπου 12 Αμερικανοί είναι γνωστό ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και σημείωσε ότι πολλοί που πολέμησαν έχουν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)