Ευρώπη

01 Αυγούστου 2014 17:36

Οι Βερσαλλίες ανακτούν λίγη από τη λάμψη του παρελθόντος

Ένας τεράστιος καμβάς έχει σκεπάσει μία ολόκληρη πτέρυγα των Βερσαλλιών, δίνοντας στους περαστικούς την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται σε μία άλλη εποχή.

-

Ένα ταξίδι στον 18ο αιώνα, έστω και νοερά, κάνουν όσοι αντικρίζουν τις Βερσαλλίες. Αιτία ο καμβάς που έχει καλύψει μία πτέρυγα του παλατιού, στην οποία γίνονται εργασίες ανακαίνισης.

Ο καμβάς αποτελεί έργο τέχνης του σχεδιαστή Πιερ Ντελαβί, ο οποίος ζωγράφισε μοντέλα με δημιουργίες του οίκου Dior, εμπνευσμένες από την εποχή που οι Βερσαλλίες ήταν τα πιο πολυτελή βασιλικά ανάκτορα στην Ευρώπη.

Από την Πέμπτη και για τους επόμενους 7 μήνες ο τεράστιος καμβάς θα «κρύβει» από τα βλέμματα των περαστικών τις εργασίες ανακαίνισης που εκτελούνται.

«Θεωρώ πως πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη ιδέα. Όχι μόνο κρύβει τις εργασίες που γίνονται, αλλά ψυχαγωγεί τον κόσμο. Από αισθητικής άποψης είναι εξαιρετική κίνηση», λέει η Αν-Μαρί Σάρλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)