ΗΠΑ - Καναδάς

26 Ιουνίου 2014 07:38

Πάμπλουτος Κινέζος έκανε το τραπέζι σε άστεγους Νεοϋορκέζους

Δωρεάν γεύμα «γκουρμέ» με φιλέτα τόνου και φιλέ μινιόν σε αρκετές εκατοντάδες άστεγους νεοϋορκέζους προσέφερε ένας πάμπλουτος Κινέζος επιχειρηματίας.

-



Ο λόγος για τον Τσεν Γκουανμπιάο, που πρόσφερε την Τετάρτη το γεύμα στους άστεγους νεοϋορκέζους σε ένα γνωστό εστιατόριο στο Σέντραλ Παρκ.

Ο πλούσιος Κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος έκανε την περιουσία του ασχολούμενος με επιχειρήσεις ανακύκλωσης, έστειλε διαφημιστικό υλικό σε εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα, απευθύνοντας πρόσκληση στους «φτωχούς και άπορους αμερικανούς» για ένα μεσημεριανό γεύμα στο πάρκο.

Αρκετές εκατοντάδες άτομα ανταποκρίθηκαν και συγκεντρώθηκαν για το μεσημεριανό γεύμα και ο Τσεν τους διασκέδασε με το τραγούδι «We Are the World», τον ύμνο της φιλανθρωπίας του 1985. Στην εκδήλωση, μάλιστα, ο Κινέζος βαθύπλουτος επιχειρηματίας ανακοίνωσε εν μέσω χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών ότι θα προσφέρει 300 δολάρια σε κάθε έναν από τους φιλοξενούμενούς του, ενώ παρουσιάστηκε με ένα πιστοποιητικό, το οποίο βεβαιώνει ότι είναι ο «μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο».

«Αν έχετε ένα ποτάμι (πλούτου) καλύτερα να ξέρετε πώς να το μοιραστείτε  με άλλους ανθρώπους», ανέφερε ο Τσεν και πρόσθεσε «είμαστε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια στον κόσμο».

Όσοι μετείχαν στο γεύμα κάθονταν γύρω από δεκάδες στρογγυλά τραπέζια καλυμμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και ακριβά μαχαιροπήρουνα στην αίθουσα δεξιώσεων του Loeb Boathouse, όπου γυρίστηκαν οι ταινίες όπως το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» και τηλεοπτικές σειρές όπως το «Sex and the City».

Ο 46χρονος Κινέζος είχε επιχειρήσει κάποτε να αγοράσει την πασίγνωστη εφημερίδα New York Times, αλλά η οικογένεια η οποία έχει στην κατοχή της την εφημερίδα για πολλές γενιές, απάντησε ότι δεν είναι προς πώληση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)