Ασία

23 Ιουνίου 2014 09:43

Ο πιλότος του Boeing υπεύθυνος για την εξαφάνισή του;

Νέα σενάρια πλέκονται γύρω από τα αίτια της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής τους είναι ο πιλότος του.

-

Σενάρια που θέλουν τον πιλότο να ευθύνεται για την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing, που μετέφερε 239 επιβάτες, δημοσιεύουν οι Sunday Times.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο πιλότος της μοιραίας πτήσης, Άχμαντ Σαχ είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, στις 8 Μαρτίου. Η υπόθεση του ρεπορτάζ στηρίζεται στο «ξεσκόνισμα» του εξομοιωτή της πτήσης, όπου εντοπίστηκε διαγραμμένο ένα σχέδιο πτήσης με προορισμό απομονωμένο νησί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.  Στο ίδιο σχέδιο πτήσης, προβλεπόταν η προσγείωση ενός αεροσκάφους του μεγέθους του Boeing 777 σε «κοντό» διάδρομο προσγείωσης.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο 53χρονος πιλότος δεν είχε κανένα προσωπικό ή οικογενειακό σχέδιο για το μέλλον, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η εξέλιξη αυτή, στην περίπτωση που η πτώση του αεροπλάνου οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, τότε ο πιλότος είναι ο βασικός ύποπτος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)