Ωκεανία

29 Μαΐου 2014 10:33

Δεν έπεσε στον Ινδικό το Boeing της Malaysian λένε τώρα οι αρχές

Μετά από εβδομάδες υποβρύχιων ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό, οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωναν ότι το εξαφανισμένο αεροσκάφος δεν βρίσκεται στο σημείο.

-

Το αεροσκάφος της Malaysian Airlines με 239 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου δεν συνετρίβη στην περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου είχαν εντοπιστεί ηχητικά σήματα τα οποία πιστευόταν ότι προέρχονταν από μαύρα κουτιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες ερευνητικές αρχές στην Αυστραλία.

«Μπορούμε πλέον να βεβαιώσουμε ότι η περιοχή αυτή δεν είναι το σημείο όπου κατέληξε η πτήση ΜΗ370. Κανένα ίχνος από συντρίμμια του αεροσκάφους δεν βρέθηκε από το υποβρύχιο όχημα και η αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιοχή πρέπει να αποκλειστεί από μέρος συντριβής του αεροσκάφους», δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού διεθνών ερευνών (JACC) για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777, το οποίο εδρεύει στο Περθ της Αυστραλίας.

Η έρευνα του βυθού από υποβρύχιο ρομπότ στο σημείο όπου είχαν καταγραφεί αυτές οι εκπομπές σημάτων - που πιστευόταν ότι προέρχονταν από μαύρα κουτιά-  αποδείχτηκε άκαρπη, σύμφωνα με το JACC.

Το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield που μετέφερε το αμερικανικό υποβρύχιο ρομπότ Bluefin-21 αναχώρησε από την περιοχή αφού «χτένισε» 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα του ωκεανού σε μια προσπάθεια να εντοπίσει την άτρακτο του Μπόινγκ 777.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει τις δηλώσεις στο CNN του υποδιευθυντή Θαλασσίων Μέσων του αμερικανικού Ναυτικού Μάικ Ντιν, σύμφωνα με τον οποίο οι ήχοι που εντοπίστηκαν προφανώς δεν προέρχονταν από μαύρα κουτιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)