Μέση Ανατολή

09 Μαΐου 2014 23:14

Αιματηρή επίθεση στο προεδρικό μέγαρο στη Σαναά

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 φρουροί του προεδρικού μεγάρου

-


Την Αλ Κάιντα βλέπουν οι αρχές της Υεμένης πίσω από την επίθεση ενόπλων εναντίον του προεδρικού μεγάρου στη Σαναά, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 στρατιώτες της φρουράς. Νεκροί έπεσαν και 3 από τους ενόπλους. Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι δεν βρισκόταν στο κτίριο της ώρα της επίθεσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι η σφοδρή ανταλλαγή πυρών περιμετρικά του μεγάρου, διήρκησε έως και μια ώρα. Πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ένα όχημα που μετέφερε ένοπλους, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην Αλ Κάιντα, επιτέθηκε στην κεντρική πύλη του μεγάρου και υπήρξε ανταλλαγή πυρών.

«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκησε τουλάχιστον 45 λεπτά και κάποιοι από τους μαχητές κατάφεραν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητό τους» σημείωσε η πηγή, η οποία προσέθεσε ότι υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές.

Η πρωτεύουσα της Υεμένης συγκλονίστηκε και από έκρηξη κοντά σε κυβερνητικό κτίριο όπου στεγάζεται το προσωπικό μιας πολιτικής υπηρεσίας ασφαλείας,όπως είπαν κάτοικοι στο Ρόιτερς.

Μετά την έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί,  ήχησαν σειρήνες, προειδοποιώντας τους πολίτες τηςπεριοχής να μην βγουν από τα σπίτια τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)