Αφρική

28 Απριλίου 2014 17:11

Σοκάρουν τα βασανιστήρια που περιγράφει 16χρονος στην Αίγυπτο

Ο Ισλάμ Μάγκντι λέει ότι τον έγδυσαν, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον παρενόχλησαν σεξουαλικά.

-

Δημοσιογράφος του CNN μιλά με έναν έφηβο ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους εκατοντάδες που παράνομα φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στην Αίγυπτο.

Η περιγραφή του 16χρονου Ισλάμ Μάγκντι για τα βασανιστήρια που δέχτηκε είναι ανατριχιαστική.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στις 10 Φεβρουαρίου, την ημέρα των γενεθλίων του, το δώρο που του έκαναν σε φυλακή του Καΐρου ήταν τα δυνατά χτυπήματα των φρουρών. Όπως λέει γνώριζαν ότι είχε γενέθλια εκείνη την ημέρα και το γιόρτασαν χτυπώντας τον σε κάθε μέρος του κορμιού του.

Ο δημοσιογράφος του CNN κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι αρχές συνέλαβαν τον Ισλάμ και τους φίλους του σε ένα πάρκο του Καΐρου γιατί παραβίασαν το νόμο που λέει ότι ομάδες ή πάνω από δέκα άτομα δεν μπορούν να συναντώνται ή να συγκεντρώνονται χωρίς άδεια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον 16χρονο Ισλάμ η κακοποίηση μέσα στο αστυνομικό τμήμα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή. «Μας έδεσαν τα μάτια. Μας έγδυσαν», λέει ο Ισλάμ και διακόπτει την περιγραφή, καθώς δυσκολεύεται να συνεχίσει.

Μετά από την προτροπή του πατέρα του, ο Ισλάμ συνέχισε περιγράφοντας τα βάναυσα χτυπήματα που δέχτηκε, τις προσπάθειες να ομολογήσει με τη βία και τα ηλεκτροσόκ. 

«Αφού με έγδυσαν, τύλιξαν τα χέρια μου γύρω από το σώμα μου. Μου έκαναν ηλεκτροσόκ και στην συνέχεια μου πέταξαν νερό»,  είπε ο Ισλάμ και συνέχισε: «με χτύπησαν και προσπάθησαν να με παρενοχλήσουν σεξουαλικά. Λιποθύμησα και πάγωσα στην θέση μου. Νόμιζα πως θα πεθάνω». 

Ο Ισλάμ έμεινε στην φυλακή για περίπου ένα μήνα, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος. 

Οι αρχές στην Αίγυπτο πάντως αρνούνται περιπτώσεις βασανισμών και παράνομες συλλήψεις παιδιών. 

Ακούστε πως βίωσε τη φρίκη των βασανιστηρίων ο 16χρονος:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)