Ευρώπη

03 Φεβρουαρίου 2014 19:28

Έξι στους δέκα Ιταλούς παίρνουν ληγμένα

Οι έξι στους δέκα Ιταλούς «καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα», όπως προκύπτει από έρευνα ιταλικού γεωργικού συνδέσμου.

-

Ακόμη και τρόφιμα που έχουν λήξει πριν από ένα μήνα καταναλώνουν χιλιάδες Ιταλοί, όπως προκύπτει από έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες στη γειτονική χώρα.

Το 37% των ερωτηθέντων στην έρευνα, που διεξήγαγε ο γεωργικός σύνδεσμος Coldiretti, ανέφερε πως έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους, ενώ ένα 15% τα έχει καταναλώσει ακόμη κι ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Το γεγονός ότι οι πολίτες καταναλώνουν τρόφιμα πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί «να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», επισήμανε ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».

Θεωρείται ενδεικτικό το ότι στις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της λιανικής πώλησης τροφίμων, τα μόνα καταστήματα τα οποία τους τελευταίους δώδεκα μήνες κατέγραψαν μια μικρή άνοδο των πωλήσεων είναι τα λεγόμενα Discount, τα εκπτωτικά καταστήματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)