Ευρώπη

26 Ιανουαρίου 2014 15:29

Δείτε τον Μπερλουσκόνι χωρίς μακιγιάζ

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας στους Κυριακάτικους Τάιμς του Λονδίνου.

-

Ο «ατσαλάκωτος» Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχθηκε να φωτογραφηθεί χωρίς μακιγιάζ για το ένθετο περιοδικό των Sunday Times, χωρίς να κρύβει τις ρυτίδες στο πρόσωπό του.

Μπορεί να μην είναι κάτι παράξενο για τα 77 του χρόνια, ωστόσο είναι σίγουρα ασυνήθιστο για τον Καβαλιέρε, ο οποίος πρόσεχε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στην εμφάνιση του. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, έχει καταφύγει πολλές φορές σε λίφτινγκ και εμφύτευση μαλλιών.

«Ο Μπερλουσκόνι μετά την πτώση» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ το αφιέρωμα στον Μπερλουσκόνι τιτλοφορείται «Καλώς ήλθατε κύριε στο παλάτι μου». Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία αναφέρει: «Ο Μπερλουσκόνι έχει στο παρελθόν συγκρίνει τον εαυτό του όχι μόνο με τον Ιησού, αλλά και με τον Ναπολέοντα και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ».

Ο φωτογράφος Πολ Στιούαρτ έκανε αυτό το ξεχωριστό πορτραίτο του 77χρονου Μπερλουσκόνι και οι Κυριακάτικοι Τάιμς σχολιάζουν: «Έβγαλε τη μάσκα γιατί οι μάσκες δεν χρειάζονται πια. Γιατί τώρα ο εχθρός δεν είναι ο ίδιος και δεν απαιτείται το ίδιο μακιγιάζ».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχολιάζει την άνοδο του 39χρονου δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι στην ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. «Ο Ρέντσι δεν είναι απλώς νέος, είναι πολύ νεότερός μου. Εγώ είμαι μεγαλύτερος και πιο αληθινός και δεν φοβάμαι να δείξω τον εαυτό μου έτσι όπως είναι», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα.

Η πλειοψηφία του ιταλικού Τύπου -και όχι μόνο- αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες του Μπερλουσκόνι χωρίς μακιγιάζ και σχολιάζουν με διαφορετικό τρόπο αυτήν την επιλογή του. «Ο Καβαλιέρε είναι υπερήφανος για την ηλικία του», γράφει η Il Giornale, ιδιοκτησίας της οικογέγενειας Μπερλουσκόνι.  Αντίθετα, η Corriere della Sera αναφέρει  ότι ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε πως η άνοδος του 39χρονου Ρέντσι στην πολιτική σκηνή σημαίνει για τον ίδιο ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ίδια στρατηγική που ακολουθούσε στο παρελθόν, όταν είχε αντιπάλους τους Ρομάνο Πρόντι, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα και Βάλτερ Βελτρόνι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)