ΗΠΑ - Καναδάς

29 Νοεμβρίου 2013 08:54

Αυτοσχέδια βλήματα κοντά σε αμερικανική βάση στο Τόκιο

Κοντά σε μια αμερικανική βάση πλησίον στο Τόκιο εκτοξεύτηκαν δύο αυτοσχέδια βλήματα τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

-



Δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία. «Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση της Γιοκότα. Οι κάτοικοι άκουσαν εκρήξεις. Η αστυνομία ανακάλυψε επιτόπου δύο χαλύβδινους σωλήνες, καλώδια και μπαταρίες. Δεν επισημάνθηκε καμιά ζημιά», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Τόκιο.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο σωλήνες ήταν θαμμένοι εκτός από την επάνω πλευρά τους, η οποία ήταν στραμμένη προς την κατεύθυνση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης και η αστυνομία υποψιάζεται πως η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι έργο ακτιβιστών της άκρας αριστεράς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα μέσα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ένας επικεφαλής ακροαριστερής οργάνωσης συνελήφθη την Πέμπτη και η ενέργεια κατά της βάσης μπορεί να αποτελεί εκδίκηση των συντρόφων του.

Το επεισόδιο σημειώνεται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Τόκιο. 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)