Ευρώπη

15 Νοεμβρίου 2013 22:57

Σε κλουβί η Μαριόν Κοτιγιάρ για τα μέλη της Greenpeace

Συμβολική διαμαρτυρία μέσα σε ένα κλουβί πραγματοποίησαν την Παρασκευή στο Παρίσι η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ και άλλες προσωπικότητες από την πολιτική και πολιτιστική σκηνή σε ένδειξη συμπαράστασης στους 30 ακτιβιστές της Greenpeace που κρατούνται στη Ρωσία.

-



«Είμαι υπέρμαχος του κλίματος», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε η Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία παρέμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο κλουβί. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τον πλανήτη μας, τον οποίο πραγματικά καταστρέφουμε. Οι κυρώσεις που αντιμετωπίζουν είναι απολύτως παράλογες», ανέφερε η γνωστή ηθοποιός σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως «θα έπρεπε μάλλον να ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους».

Στην συμβολική κινητοποίηση  συμμετείχαν επίσης οι πρώην υπουργοί Περιβάλλοντος Κορίν Λεπάζ, Σαντάλ Ζουανό και Ντελφίν Μπατό, καθώς και ο τραγουδιστής Σανσεβερινό, ο κινηματογραφιστής Ζαν-Πολ Ζοντ και ο φωτοειδησεογράφος Ρεζά, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακτιβιστές κρατούνται εδώ και δύο μήνες στην Ρωσία μετά την προσπάθειά τους να ανέβουν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα στην θάλασσα.

Στη συγκέντρωση έλαβε μέρος και ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας, Φιλίπ Μαρτέν, τονίζοντας ότι «ανησυχεί για την τύχη αυτών των ακτιβιστών». Πάντως ο ίδιος δεν μπήκε στο κλουβί.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε τέλος ο κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς, εκφράζοντας «την ανησυχία του για τους ακτιβιστές», ενώ υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να πειστεί ο κ. Πούτιν και η κυβέρνησή του να τους αφήσουν ελεύθερους».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)