Αφρική

30 Οκτωβρίου 2013 09:00

Πεθαίνουν από τη δίψα προσπαθώντας να διασχίσουν τη Σαχάρα

Πολλοί μετανάστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την διαδρομή που διασχίζει τη Σαχάρα, προσπαθώντας να φθάσουν στη συνέχεια στην Ευρώπη, όμως η έλλειψη νερού τους οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις στο θάνατο.

-



Η αφυδάτωση στοίχισε τη ζωή σε δέκα μετανάστες από το Νίγηρα ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται μετά από πρόβλημα που παρουσίασε το όχημα στο οποίο επέβαιναν στην έρημο Σαχάρα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της βόρειας περιοχής του Νίγηρα, Αγκαντέζ.

«Δυστυχώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ένα από τα δύο οχήματα που κινούνταν στην περιοχή παρουσίασε βλάβη», ανέφερε ο κυβερνήτης της Αγκαντέζ, Γκάρμπα Μαϊκίντο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «περίπου 50 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται και μόνο 15 σώθηκαν από τις αρχές», σημειώνοντας ότι το πρόβλημα με τη μετανάστευση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την περιοχή».

Ο δήμαρχος της πόλης Άρλιτ ανέφερε νωρίτερα ότι οι επιζήσαντες ειδοποίησαν τις αρχές για το περιστατικό.  Όπως είπε, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Σαχάρα με προορισμό την Αλγερία στα μέσα του Οκτωβρίου αλλά χωρίστηκαν στην αναζήτησή τους για την εύρεση νερού όταν το όχημά τους παρουσίασε βλάβη.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 32.000 μετανάστες έχουν φτάσει φέτος στη νότια Ευρώπη από την Αφρική.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)