Αθλητικά

30 Αυγούστου 2024 12:33 Τελευταία ενημέρωση : 30 Αυγούστου 2024 14:32

Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στην UEFA LIVE στο antenna.gr

Την διαδικασία των κληρώσεων θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω Live Streaming με εικόνα και ήχο από το antenna.gr σε περιγραφή Μανώλη Σφακάκη.

Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στην UEFA LIVE στο antenna.gr
-

Τους αντιπάλους τους στα Κύπελλα Ευρώπης μαθαίνουν σήμερα (30/8), Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τις κληρώσεις για την League Phase στο UEFA Europa League και στο UEFA Conference League να λαμβάνουν χώρα στο Μονακό. Την διαδικασία των κληρώσεων θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω Live Streaming με εικόνα και ήχο από το antenna.gr σε περιγραφή Μανώλη Σφακάκη, κάνοντας κλικ ΕΔΩ


Οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στο UEFA Europa League, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, μπαίνουν στην κληρωτίδα μαζί με 34 ακόμα ομάδες, στο ανανεωμένο format της διοργάνωσης που εκκινεί φέτος, με την διαδικασία να ξεκινά στις 14:00.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα μάθουν τους οκτώ αντιπάλους τους, δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Στη League Phase του νέου UEFA Europa League θα συμμετέχουν 36 ομάδες, χωρισμένες σε 4 γκρουπ. 

Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ, τον έναν εντός έδρας και τον άλλον εκτός. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα δώσουν οκτώ αγώνες, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός. Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχουν όμιλοι, αλλά ενιαία βαθμολογία.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 8η θέση θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, για ένα εισιτήριο στους 16, ενώ εκείνες που θα βρεθούν από το 25 μέχρι το 36 θα αποχαιρετήσουν την Ευρώπη, χωρίς να υποβιβάζονται στο UEFA Conference League.

Οι 36 ομάδες του League Stage του UEFA Europa League:

1ο γκρουπ δυναμικότητας

Ρόμα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πόρτο
Άγιαξ
Ρέιντζερς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λάτσιο
Τότεναμ
Σλάβια Πράγας

2ο γκρουπ δυναμικότητας

Ρεάλ Σοσιεδάδ
Άλκμααρ
Μπράγκα
Ολυμπιακός
Λιόν
ΠΑΟΚ
Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Φερεντσβάρος

3ο γκρουπ δυναμικότητας

Καραμπάγκ
Γαλατασαράι
Μπόντο Γκλιμτ
Βικτόρια Πλζεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ντινάμο Κιέβου
Λουντογκόρετς
Μίτζιλαντ
Μάλμε

4ο γκρουπ δυναμικότητας

Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χόφενχαϊμ
Νις
Άντερλεχτ
Τβέντε
Μπεσίκτας
Στεάουα
Ρίγα
Έλφσμποργκ

Στις 15:30 θα ξεκινήσει η κλήρωση για το διαφοροποιημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια UEFA Conference League, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση μετά την μεγάλη πρόκρισή του επί της Λανς. Και η δεύτερη σημερινή κλήρωση θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming από το antenna.gr.

Σε αντίθεση με το UEFA Europa League, οι αγωνιστικές στην League Phase του Conference League θα είναι έξι αντί για οκτώ. Οι 36 ομάδες θα μοιραστούν σε έξι γκρουπ και κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο από κάθε γκρουπ, δίνοντας τρία εντός και τρία εκτός έδρας.

Οι 36 ομάδες που συμμετέχουν στη League Phase:

1ο γκρουπ δυναμικότητας

Τσέλσι
Κοπεγχάγη
Γάνδη
Φιορεντίνα
ΛΑΣΚ
Μπέτις

2ο γκρουπ δυναμικότητας

Μπασακσεχίρ
Μόλντε
Λέγκια
Χάιντενχαϊμ
Τζουργκάρντεν
ΑΠΟΕΛ

3ο γκρουπ δυναμικότητας

Ραπίντ
Ομόνοια
Ελσίνκι
Γκιμαράες
Αστάνα
Ολίμπια Λιουμπλιάνας

4ο γκρουπ δυναμικότητας

Σερκλ Μπριζ
Σάμροκ Ρόβερς
Δε Νιου Σεντς
Λουγκάνο
Μλάντα
Χαρτς

5ο γκρουπ δυναμικότητας

Πετροκούμπ
Σεν Γκάλεν
Παναθηναϊκός
Μπάτσκα Τόπολα
Φερεντσβάρος
Γιαγκελόνια

6ο γκρουπ δυναμικότητας

Τσέλιε
Λάρνε
Διναμό Μινσκ
Πάφος
Βίκινγκουρ
Νόα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)