Μπάσκετ

21 Φεβρουαρίου 2019 12:47

Για τη νίκη “γοήτρου” η Εθνική κόντρα στην Γεωργία με... φόντο την κλήρωση στο Παγκόσμιο

Στόχος της "επίσημης αγαπημένης" η δέκατη νίκη. Ποιοι έμειναν εκτός 12αδας.

Για τη νίκη “γοήτρου” η Εθνική κόντρα στην  Γεωργία με... φόντο την κλήρωση στο Παγκόσμιο
-

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, αντιμετωπίζει απόψε (20:30) τη Γεωργία, στα "Δυο Αοράκια" στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η εθνική έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κίνα ωστόσο θέλει τις νίκες, τόσο στον πρώτο αγώνα του τελευταίου «παραθύρου» στον 2ο προκριματικό γύρο απέναντι στη Γεωργία, όσο και εκτός έδρας με τη Γερμανία την Κυριακή (24/2), στο τελευταίο παιχνίδι της στα προκριματικά.

Η ελληνική ομάδα θέλει τη νίκη, ει δυνατόν και με μεγάλη διαφορά, για να αυξήσει τις πιθανότητές της να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για τα τελικά της Κίνας, που θα γίνει στις 15 Μαρτίου στην πόλη Σεντζέν. Για τον ίδιο λόγο πιθανώς να είναι χρήσιμη και η νίκη επί της Γερμανίας στη Βαμβέργη την προσεχή Κυριακή (19:00). 

Εκτός 12αδας έμειναν ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που ενσωματώθηκε στην ομάδα μετά από ένα μεγάλο ταξίδι και στόχος, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, είναι να κάνει 2-3 προπονήσεις ώστε να βοηθήσει στο ματς με τη Γερμανία.

Η ελληνική δωδεκάδα θα αποτελείται από τους εξής παίκτες: Γιάννης Αθηναίου (Προβάνς), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πάτρας), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου), Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Γκουάνγκσα), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πάτρας), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ). 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)