Ποδόσφαιρο

30 Αυγούστου 2018 00:02

Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Μπενφίκα

Οι “Αετοί” της Λισαβόνας πήραν με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Μπενφίκα
-

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για τον ΠΑΟΚ το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, καθώς γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα (1-4) από την Μπενφίκα και αποκλείστηκε. Ως εκ τούτου, το ευρωπαϊκό ταξίδι του “Δικεφάλου του Βορρά” θα συνεχιστεί στο Europa League.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε νωρίς με τον Πρίγιοβιτς (13΄), αλλά οι “Λουζιτανοί” απάντησαν με τρία γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (20΄ Ζαρντέλ, 26΄ πεν. Σάλβιο και 39΄ Πίζι), ενώ στο 49΄ ο Σάλβιο με νέο πέναλτι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποβολή του Μάτος στο 76΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Τούμπα “πήρε φωτιά” στο 13ο λεπτό όταν ο Μαουρίτσιο τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος, μέσα από την μικρή περιοχή, νίκησε με πλασέ τον Βλαχοδήμο, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση.

ΠΑΟΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Όμως, οι Πορτογάλοι αντέδρασαν με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 20΄ ο Ζαρντέλ κέρδισε κεφαλιά σε κόρνερ, από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με δύναμη “κάρφωσε” την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από λανθασμένο γύρισμα του Μάτος και δεύτερο λάθος του Πασχαλάκη, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ανέτρεψε στην εξέλιξη της φάσης τον Σέρβι και το πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός ρέφερι μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο δίνοντας προβάδισμα στην Μπενφίκα στο 26'.

ΠΑΟΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ - CHAMPIONS LEAGUE

Στο 39΄ έπειτα από γρήγορη συνεργασία των επιθετικών της Μπενφίκα, ο Πίζι παραβίασε την ελληνική εστία για τρίτη φορά.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπενφίκα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της. Ο Βαρέλα υπέπεσε σε πέναλτι και ο Σάλβιο στο 49΄ διαμόρφωσε το 1-4 για τους “αετούς” της Λισαβόνας.

Ο ΠΑΟΚ είχε πετάξει πια “λευκή πετσέτα” και στο 76΄ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Λέο Μάτος αντίκρισε την δεύτερη κάρτα και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63΄ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46΄ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76΄ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίζι (76΄ Ζίβκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες, Σέρβι, Σάλβιο (63΄ Σεμέντο), Σεφέροβιτς (85΄ Ζοάο Φέλιξ).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)