Ποδόσφαιρο

22 Ιουλίου 2018 23:15

Οζίλ: δεν ξαναφοράω τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας

Ξέσπασε ο Μεσούτ Οζίλ για τις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την φωτογράφισή του μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Οζίλ: δεν ξαναφοράω τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας
-

Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, Μεσούτ Οζίλ, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, στον απόηχο των σφοδρών επικρίσεων που δέχθηκε μετά την φωτογράφισή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστής εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την αγανάκτησή του για τις επικρίσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό της εθνικής Γερμανίας στη Φάση των Ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

«Με βαριά καρδιά και έπειτα από πολύ σκέψη εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων, δεν θα αγωνιστώ ξανά για τη Γερμανία σε διεθνές επίπεδο, έχοντας αντιμετωπιστεί με ρατσισμό και έλλειψη σεβασμού», υπογραμμίζει ο Οζίλ στην ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

«Για μένα, η φωτογραφία μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν δεν είχε σχέση με την πολιτική ή τις εκλογές, αλλά με το σεβασμό μου προς το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας της οικογένειάς μου», αναφέρει ο διεθνής Γερμανός μέσος και προσθέτει: «Εχω δύο καρδιές, μία γερμανική και μία τουρκική».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)