Ποδόσφαιρο

31 Μαρτίου 2017 06:18

Η... αποτυχημένη προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο (βίντεο)

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο φέρει πλέον το αεροδρόμιο της Μαδέιρα. Η προτομή, πάντως, δεν ήταν πολύ πετυχημένη. Τι είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ.

Η... αποτυχημένη προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο (βίντεο)
-

Η Μαδέιρα άλλαξε το όνομα του αεροδρομίου της πόλης προς τιμή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο, αυτό που θα «κλέβει την παράσταση» είναι η προτομή του τετράκις κορυφαίου παίκτη του κόσμου.

Το νησί του Ατλαντικού είναι ο τόπος που μεγάλωσε ο CR7 και το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Φουνσάλ, θα είναι πλέον, γνωστό ως «Αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο». Η τελετή έγινε μετά τον πρώτο αγώνα που έδωσε στο νησί η εθνική Πορτογαλίας εδώ και 16 χρόνια, με τους «οικοδεσπότες» να χάνουν με 2-3 από τη Σουηδία σε φιλική αναμέτρηση, παιχνίδι στο οποίο σκόραρε και ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ο 32χρονος, Ρονάλντο, συνοδευόταν στον χώρο όπου έγινε η τελετή από την φίλη του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες και τη μητέρα του, Μαρία. Τα κεφάλια όλων γύρισαν όταν αποκαλύφθηκε η προτομή του Πορτογάλου, με τις γνώμες να διχάζονται για το αν έμοιαζε ή όχι με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μετονομασία του αεροδρομίου προς τιμή του Ρονάλντο δεν είχε την καθολική αποδοχή, αλλά η προτομή του εθνικού ήρωα της χώρας επιβεβαιώθηκε την περασμένη χρονιά όταν οδήγησε την Πορτογαλία στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας. 

AP - προτομή - Κριστιάνο Ρονάλντο

Πάντως, ο Ρονάλντο δήλωσε πως αισθάνεται «χαρά και τιμή» βλέποντας το όνομά του στο αεροδρόμιο της Μαδέρας. «Βλέποντας το όνομά μου σε αυτό το αεροδρόμιο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, όλοι γνωρίζουν ότι είμαι περήφανος για τις ρίζες μου και την πατρίδα μου», είπε ο 32χρονος επιθετικός στην διάρκεια εκδήλωσης.

«Έχω πει ότι πρέπει να γίνονται τιμητικές διακρίσεις, ενώ οι άνθρωποι είναι ζωντανοί και διακρίνονται, όπως είναι η περίπτωση μου. Γι 'αυτό και είμαι πολύ ευγνώμων προς τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδέρας για το θάρρος, την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί την ιδέα του. Αγαπητέ φίλε Μιγκέλ Αλμπουκέρκε, δεν σας ζήτησα να το κάνετε αυτό, αλλά δεν είμαι υποκριτής και υποθέτω ότι είμαι χαρούμενος», συνέχισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

AP - προτομή - Κριστιάνο Ρονάλντο

«Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι δεν συμφωνούν, αλλά ίσως κάποιοι είναι εδώ τώρα. Είμαστε ελεύθεροι, ζούμε σε μια δημοκρατία και όλοι έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τη γνώμη μας. Προτιμώ εκείνους που υπερασπίζονται τις απόψεις τους δυνατά και καθαρά, από αυτούς που κρύβονται πίσω. Ξέρω την ευθύνη που έχω. Προσπαθώ να συνεχίσω πάντα να τιμώ την Πορτογαλία με αφοσίωση, πνεύμα θυσίας και πάθους». 

AP - προτομή - Κριστιάνο Ρονάλντο

Εν τω μεταξύ, πολλά ήταν τα επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν για τη… χαμογελαστή προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο με αποτέλεσμα ο Εμάνουελ Σάντος να σπεύσει να υπερασπιστεί το χάλκινο δημιούργημά του, καθώς ο αυτοδίδακτος γλύπτης δήλωσε στους επικριτές του ότι για την κατασκευή του ακολούθησε τις οδηγίες του «αστέρα» της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι και την τελευταία ρυτίδα.

AP - προτομή - Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο 40χρονος Σάντος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν καθαριστής αεροδρομίων, δήλωσε ότι ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας του είχε ζητήσει να κάνει το πορτρέτο του πιο πρόσχαρο και εγκωμίασε τις προσπάθειές του. «Είναι αδύνατο να ικανοποιήσεις τους Έλληνες και τους Τρώες και ακόμη και ο Ιησούς δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τους πάντες ... Είναι θέμα γούστου και όχι τόσο απλό όσο φαίνεται» δήλωσε ο Σάντος στην "Globo Esporte".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)