Ποδόσφαιρο

04 Οκτωβρίου 2016 22:29

Σάλος με τα σεξιστικά σχόλια ποδοσφαιριστών για γυναίκα διαιτητή

Υποστήριξαν πως η θέση των γυναικών είναι στην κουζίνα, μετά από ένα διαιτητικό λάθος που κόστισε βαθμούς στην ομάδα τους. Πώς τους τιμώρησε η διοίκηση του συλλόγου;

Σάλος με τα σεξιστικά σχόλια ποδοσφαιριστών για γυναίκα διαιτητή
-

Ο τερματοφύλακας της Σπάρτα Πράγας, Τόμας Κούμπεκ, διεθνής με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, τόνισε ότι «οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα», όταν μια γυναίκα βοηθός διαιτητή, η Λούσι Ρατάγιοβα, δεν σημείωσε οφσάιντ, στη διάρκεια ενός παιχνιδιού πρωταθλήματος. Ο Κούμπεκ, μιλώντας μετά την ισοπαλία 3-3 της Κυριακής με Μπρνο, πρόσθεσε: «Οι γυναίκες δεν πρέπει να διαιτητεύσουν αγώνες ποδοσφαίρου των ανδρών».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του συμπαίκτη του, Λούκας Βάχα, ο οποίος την αποκάλεσε «μαγείρισσα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι δύο παίκτες έσπευσαν να… τα μαζέψουν. Ο διεθνής τερματοφύλακας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία της συζύγου και της κόρης του, γράφοντας: «Ζητάω συγγνώμη από όλες τις γυναίκες». Όπως είπε, η δήλωσή του αναφερόταν σε συγκεκριμένο λάθος, που επηρέασε την έκβαση του αγώνα και δεν απευθυνόταν σε όλες τις γυναίκες. Ο μέσος της Μπρνο ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, πριν σκοράρει, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης».

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑ - ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΜΠΕΚ - ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Από την πλευρά του, ο 27χρονος Βάχα διευκρίνισε ότι «το σχόλιό μου αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο λάθος που επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα και δεν αναφερόμουν στο γυναικείο φύλο».

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της Σπάρτα Πράγας, που έστειλε τους δύο ποδοσφαιριστές να προπονούνται… με τη γυναικεία ομάδα! «Περιμένουμε με αγωνία τα αγόρια να γυμναστούν μαζί μας», δήλωσε ικανοποιημένη η αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Σπάρτα, Ίβα Μόκοβα.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑ - ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΜΠΕΚ - ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Την Πέμπτη, το ζήτημα θα απασχολήσει την πειθαρχική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τσεχίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)