Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016

03 Σεπτεμβρίου 2016 21:37

Ρίο: Εντυπωσιακή η τελετή υποδοχής της ελληνικής ομάδας στο Παραολυμπιακό Χωριό

Υπό τους ήχους βραζιλιάνικης μουσικής το welcome ceremony στο Παραολυμπιακό Χωριό στο Ρίο.

Ρίο: Εντυπωσιακή η τελετή υποδοχής της ελληνικής ομάδας στο Παραολυμπιακό Χωριό
-


Μια μικρή γεύση της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, είχαν να ευκαιρία να πάρουν οι 60 αθλητές και οι συνοδοί τους, στο welcome ceremony που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παραολυμπιακού Χωριού. 

Υπό τους ήχους βραζιλιάνικης μουσικής, οι χορευτές υποδέχθηκαν τους αθλητές πέντε χωρών (Ελλάδα, Ιράκ, Αρούμπα, Ταϊλάνδη, Τανζανία), ενώ στη χορογραφία τους ζητούσαν από τον Λυτρωτή Θεό που στέκεται περήφανος πάνω από την πόλη του Ρίο, να προστατεύσει τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση. 

Η πρόεδρος του Παραολυμπιακού Χωριού και πρωην μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Βραζιλίας, Τζάνεθ ντος Σάντος Αρκέιν, στην ομιλία της καλωσόρισε τους αθλητές των πέντε χωρών, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία, καλή διαμονή στο Χωριό και αγώνες χωρίς προβλήματα. 

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιώργος Φουντουλάκης, συνοδευόμενος από την υπαρχηγό της ομάδας, Σάσα Γκούφα, πρόσφεραν στην πρόεδρο του Χωριού ως αναμνηστικό ένα μπρούτζινο χέρι που κρατάει κλαδί ελιάς και το επίσημο βιβλίο της ελληνικής ομάδας που μετέχει στους αγώνες του Ρίο.

Ο κ. Φουντουλάκης μαζί με την κα Γκούφα αμέσως μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κατευθύνθηκαν προς τον «Τοίχο των Ευχών» όπου άφησαν το δικό τους μήνυμα. «Σας ευχαριστούμε» έγραφε το μήνυμα που υπέγραψε ο κ. Φουντουλάκης.

Το «παρών» στην τελετή καλωσορίσματος έδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο Sport είπε ότι ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή με τον ερχομό της στο Ρίο και ευχήθηκε καλούς αγώνες και καλή διαμονή στην Βραζιλία. 

Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στην Μπραζίλια, ενώ στο Ρίο υπάρχει ελληνική κοινότητα που αριθμεί περισσότερα από 1.500 μέλη, τα οποία παρά τη δυσκολία της εποχής, αναμένεται να βοηθήσει τους αθλητές μας στις προσπάθειές τους σε όλα τα αγωνίσματα. Οι αθλητές μας έχουν και τη στήριξη του ΟΠΑΠ, Μέγα Χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)