Ποδόσφαιρο

31 Αυγούστου 2016 19:27

Παναθηναϊκός: Υπέγραψαν Εμποκού και Κουλιμπαλί

Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι δύο Αφρικανοί άσοι. Παρελθόν οι Αμπέντ και Κλωναρίδης. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ.

Παναθηναϊκός: Υπέγραψαν Εμποκού και Κουλιμπαλί
-

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα από σήμερα ο Πολ-Ζοζέ Εμποκού, καθώς η “πράσινη” ΠΑΕ γνωστοποίησε τη συμφωνία με την Κιέβο για τον μονοετή δανεισμό του Κονγκολέζου επιθετικού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την, υπό μορφή δανεισμού από την Κιέβο Βερόνα, ένταξη του Πολ Ζοζέ Εμποκού στο ρόστερ της ομάδας μας και τον καλωσορίζει στην “οικογένεια” του “τριφυλλιού”».

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Εμποκού τόνισε πως «ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κι εγώ μέρος μιας τέτοιας ομάδας, χάρη στην ευκαιρία που μου πρόσφερε ο κόουτς Στραματσόνι».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΜΠΟΚΟΥ

Ερωτηθείς για τους λόγους, πλην του προπονητή, για τους οποίους επέλεξε τον Παναθηναϊκό, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “πρασίνων”» τόνισε: ««Κατ’ αρχήν, ξέρω ότι η ομάδα θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό… Φυσικά, η παρουσία στους ομίλους του Europa League ήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος».

Σε ερώτηση για το αγωνιστικό προφίλ του απάντησε: «Θεωρώ πως είμαι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει διάφορα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι. Γκολ, ασίστ, πίεση, τρεξίματα... Μου αρέσει να “ξεσηκώνω” τους φιλάθλους με τις ενέργειές μου, επίσης».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Νωρίτερα, τον “χορό” στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό είχε ανοίξει ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο δεξιός μπακ από το Μάλι ανήκει από σήμερα και τυπικά στο ρόστερ των «πρασίνων», βάζοντας την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο που του προσέφερε η ΠΑΕ.

Ο 27χρονος άσος “εξαργύρωσε” με αυτήν τη μεταγραφή τις δύο εξαιρετικές σεζόν που έκανε με την φανέλα του Πλατανιά.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού ο Αφρικανός υποστήριξε: «Σίγουρα ότι υπέγραψα στον Παναθηναϊκό είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και την πρόοδο μου σαν ποδοσφαιριστή».

Συνέχισε λέγοντας: «Να ξέρετε πως παρακολούθησα από την αρχή όλες τις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για να έρθω. Θεωρώ ότι έχει φτιαχτεί μια αρκετά καλή ομάδα, δυνατή, με πολλές προοπτικές. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πάρω πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό!».

Οριστικά στη Ντιζόν ο Αμπέντ

Παίκτης της Ντιζόν είναι πλέον ο Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος, του οποίου η δεύτερη θητεία στον Παναθηναϊκό ήταν δυσανάλογη με την πρώτη, θα συνεχίσει την καριέρα του στο γαλλικό πρωτάθλημα, με τους «πράσινους» να διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης. Όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος παίκτης υπέγραψε στη Ντιζόν για 3 χρόνια.

“Παρελθόν” ο Κλωναρίδης

Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Βίκτορας Κλωναρίδης, καθώς από σήμερα αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι ο 24χρονος ακραίος επιθετικός δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Αντρέα Στραματσόνι και αναζητούσε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του. Θεωρείται πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στα γήπεδα της Γαλλίας.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Την απόφαση να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έλαβαν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης που διεξήχθη στα γραφεία του συλλόγου στο Μαρούσι.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ «αποφασίστηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 5.010.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)