Ποδόσφαιρο

02 Ιουνίου 2016 20:00

Αποκάλυψη ANT1: Το έγγραφο για την offshore του Μέσι

Η απόλυτη ταπείνωση για τον Μέσι. Τον αποδοκίμασαν κατά την είσοδο του στο δικαστήριο της Βαρκελώνης. Στον πατέρα του έριξε την ευθύνη για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Αποκάλυψη ANT1: Το έγγραφο για την offshore του Μέσι
-

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Την απόλυτη ταπείνωση βίωσε ο Λιονέλ Μέσι κατά την άφιξη του στο δικαστήριο της Βαρκελώνης. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου κάθησε μαζί με τον πατέρα του στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως ο «άρχοντας της φοροδιαφυγής». 

Το ποδόσφαιρο τον έχρισε Μεσσία… και τα Panama Papers τον οδήγησαν στην απόλυτη απαξίωση. 

Ο Λιονέλ Μέσι χρησιμοποίησε ένα πλέγμα offshore εταιριών και άρχισε να παίζει… μεγάλη μπάλα στον Παναμά για να αποκρύψει τα εισοδήματα του την περίοδο 2007-2009. 

Τον Ιούνιο του 2013 ανακοινώθηκε πρώτη φορά ότι είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο ΑΝΤ1 δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα σήμερα ένα από τα έγγραφα των Panama Papers όπου ο Μέσι εμφανίζεται να συνεχίζει να χρησιμοποιεί offshore και μετά την έρευνα των αρχών εναντίον του. 

Στο έγγραφο των Panama Papers, φαίνεται το όνομα offshore εταιρείας στην οποία δικαιούχοι κατά την περίοδο των ελέγχων των ισπανικών αρχών εμφανίζονται ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του Χόρχε. Το εν λόγω εμπιστευτικό έγγραφο έχει ημερομηνία 23 Ιουλίου 2013 και φέρει τις υπογραφές τους. 

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κατέβαλε 5 εκατομμύρια ευρώ στο ισπανικό δημόσιο για να έρθει σε διακανονισμό και να μην οδηγηθεί σε δίκη.

Απέτυχε όμως, αφού η ισπανική δικαιοσύνη τύλιξε στα δίχτυα της τον Μέσι, ο οποίος εισέπραξε 65 εκατομμύρια ευρώ το 2015, από τα οποία τα 36 είναι η ετήσια αμοιβή του από τη Μπαρτσελόνα. Τα υπόλοιπα 29 εκτιμάται ότι προέρχονται από διαφημιστικά έσοδα. 

Η φοροδιαφυγή που του καταλογίζεται είναι σε αδήλωτα διαφημιστικά έσοδα. 

Ο Μέσι βρίσκεται στο μάτι του Κυκλώνα, καθώς το ισπανικό κράτος ζήτα όχι μόνο την πληρωμή του προστίμου, που αγγίζει τα 24 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και φυλάκιση των δύο κατηγορούμενων έως και 22 μήνες.

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)