Ποδόσφαιρο

20 Απριλίου 2016 19:47

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας στο Euro 2016 (Βίντεο)

Ειδικά σεμινάρια για διαιτητές, αλλά και προπονητές εθνικών ομάδων. Ποιες αλλαγές προωθεί ο Κολίνα και τι λένε οι κορυφαίες “σφυρίχτρες” της Ευρώπης.

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας στο Euro 2016 (Βίντεο)
-

Ο αρχιδιαιτητής της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, “τρέχει” τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στους αγώνες της τελική φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τον ερχόμενο Ιούνιο, στα γήπεδα της Γαλλίας. Και δεν είναι μόνο για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση σε υψηλά επίπεδα, αλλά και για να μάθουν τους νέους κανονισμούς που θα εφαρμοστούν στο Euro 2016.

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στη χρήση της “τεχνολογίας γραμμής” για να διασφαλιστεί η ορθότητα της απόφασης σε αμφισβητούμενες φάσεις για γκολ, όπου δεν μπορεί κανείς με γυμνό μάτι να καταλάβει εάν ολόκληρη η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος.

«Νομίζω ότι η χρήση της τεχνολογίας γραμμής αποτελεί βήμα προόδου, καθώς θα βοηθήσει τους διαιτητές. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για καθοριστικές φάσεις», δήλωσε ο Άγγλος ρέφερι Μάρτιν Άτκινσον.

UEFA - ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΜΑΡΤΙΝ ΑΤΚΙΝΣΟΝ

Μία άλλη καινοτομία είναι η εφαρμογή του οφσάιντ στις εκτελέσεις φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Η παρουσία παικτών της επιτιθέμενης ομάδας ανάμεσα στο τείχος των αμυνόμενων και τον τερματοφύλακα μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση γκολ!

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κολίνα εξήγησε πως οι διαιτητές έχουν λάβει οδηγίες να προειδοποιούν τους παίκτες στη διάρκεια των αγώνων του Euro 2016. «Πριν από μία εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, οι διαιτητές καλούνται να προειδοποιούν τους παίκτες: Προσέξτε, γιατί η θέση σας μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση γκολ για την ομάδα σας», είπε ο Ιταλός αρχιδιαιτητής.

UEFA - ΠΙΕΡΛΟΥΙΤΖΙ ΚΟΛΙΝΑ

Οδηγίες για την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού έχουν δοθεί και στους προπονητές των εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στα τελικά του Euro 2016, προκειμένου να τις μεταφέρουν στους παίκτες τους και να τροποποιήσουν ανάλογα τις προπονήσεις.

Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι βοηθοί πίσω από το τέρμα, προκειμένου να ελέγχουν τυχόν παραβάσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή, που δε μπορεί να αντιληφθεί ο διαιτητής από τη γωνία στην οποία βρίσκεται.

Πέραν, όμως, από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει και το ζήτημα της ασφάλειας για τη διεξαγωγή των αγώνων στη Γαλλία. Κανείς δεν έχει ξεχάσει, άλλωστε, την απόπειρα καμικάζι αυτοκτονίας να ανατιναχθεί μέσα στο Σταντ ντε Φρανς, στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

UEFA - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΝΙΚΟΛΑ ΡΙΤΣΟΛΙ

«Ναι, φυσικά το έχω σκεφτεί. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας της UEFA και στις αρμόδιες Αρχές και είμαι βέβαιος πως όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, οπότε δεν ανησυχώ», σημείωσε ο Ιταλός διαιτητής Νίκολα Ριτσόλι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)