Μπάσκετ

14 Απριλίου 2016 11:39

Iδανικό φινάλε για τον Kobe Bryant (βίντεο + φωτο)

Γνώρισε την αποθέωση στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Πέτυχε 60 πόντους κόντρα στους Γιούτα Τζαζ. "Ήμουν και είμαι Λέικερ μέχρι θανάτου", είπε συγκινημένος.

Iδανικό φινάλε για τον Kobe Bryant (βίντεο + φωτο)
-

Ο Κόμπε Μπράιαντ πέτυχε 60 πόντους στο ματς του «Στέιπλες σέντερ» στο Λος Αντζελες, μεταξύ των Λέικερς και των Γιούτα Τζαζ και γνώρισε την αποθέωση, στο τελευταίο παιχνίδι ενός από τους θρύλους του ΝΒΑ.

Ο 38χρονος σούπερ σταρ των Λέικερς και του ΝΒΑ έπαιξε για τελευταία φορά τα ξημερώματα σε επίσημο παιχνίδι, στην 20ετη καριέρα του, και αποσύρεται με πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, δύο βραβεία MVP τελικών, ένα κανονικής περιόδου και τέσσερα σε All Star Game.


Επίσης είναι τρίτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών (33.643), δύο φορές στην κανονική περίοδο, ένδεκα φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας και εννιά φορές της κορυφαίας αμυντικής πεντάδας, ενώ υπήρξε νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων και σύντομα θα βρει τη θέση του στο «Hall of Fame», μαζί με τα υπόλοιπα «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου μπάσκετ.

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

Η διοίκηση των Λέικερς άλλαξε το παρκέ στο τελευταίο του παιχνίδι. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι του συλλόγου τοποθέτησαν στο παρκέ τους δύο αριθμούς (8 και 24), που φορούσε ο «Black Mamba» στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, στην ομάδα του Λος Άντζελες.

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

Ο Μπράιαντ φόρεσε από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ το Νο. 8, με το οποίο πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα (2000, 2001, 2002). Ωστόσο, τη σεζόν 2006-2007, αποφάσισε να φορέσει στην πλάτη του το Νο. 24, το οποίο φορούσε και στο σχολικό πρωτάθλημα. Η φανέλα με το όνομα του και τον αριθμό «24» έγινε πρώτη σε πωλήσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και με αυτή, ο Αμερικανός σταρ πήρε δύο πρωταθλήματα, τα οποία συνδύασε με το βραβείο του MVP των τελικών (2009, 2010), αλλά και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για το 2008.

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

Εμφανώς συγκινημένος, ο Μπράιαντ αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του Λος Άντζελες: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασαν 20 χρόνια τόσο γρήγορα. Είναι τρελό! Εκτιμώ τη διαδρομή που κάναμε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν και είμαι Λέικερ μέχρι θανάτου! Από μικρός ήξερα τα πάντα για κάθε παίκτη της ομάδας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα 20 χρόνια μου στην ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out!».

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

Ο Μπράιαντ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας. Από το 1996 οπότε κι επελέγη στα ντραφτ από τους Σάρλοτ Χόρνετς μέχρι και σήμερα, ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ αγωνίσθηκε στους Λέικερς, ενώ οι ετήσιες απολαβές του έφθαναν στα 21 εκατομμύρια δολάρια. Στις 22/1/2006 έκανε προσωπικό ρεκόρ πόντων, σκοράροντας 81 (!) κατά των Τορόντο Ράπτορς, τη δεύτερη καλύτερη σχετική επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τους 100 πόντους που σημείωσε ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στις 2 Μαρτίου του 1962 με τη Φιλαδέλφεια ενάντια στους Νιου Γιορκ Νικς.

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

Στην πλούσια από διακρίσεις καριέρα του, έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012), πέντε πρωταθλήματα στο ΝΒΑ κι έχει αγωνισθεί σε 17 All Star Game. Το 2003 κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από την υπάλληλο ενός ξενοδοχείου στο Κολοράντο. Αν και παραδέχτηκε πως συνευρέθηκε με την ενάγουσα, παρόλο που ήταν παντρεμένος, αρνήθηκε πως επρόκειτο για επίθεση. Τον Σεπτέμβριο του 2004, οι κατήγοροι απέσυραν την υπόθεση όταν η ενάγουσα αρνήθηκε να καταθέσει. Η τελευταία έκανε ανεξάρτητη μήνυση στον άσο των Λέικερς, υπόθεση που κανονίστηκε εκτός δικαστικών αιθουσών.

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

Lakers - Kobe Bryant - τελευταίο παιχνίδι - ΝΒΑ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)