Στίβος

14 Φεβρουαρίου 2016 13:08

Παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων στο επί κοντώ από τον Καραλή (βίντεο)

Ο 17χρονος Εμμανουήλ Καραλής υπερέβη τα 5.53μ και κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο.

Παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων στο επί κοντώ από τον Καραλή (βίντεο)
-

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ – απόλυτο – στην κατηγορία παίδων στο επί κοντώ πέτυχε ο Εμμανουήλ Καραλής, στο 30ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Καραλής υπερέβη τα 5.53μ και κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51μ από το 2004.

Ο Καραλής αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ και ειδικά τις Ακαδημίες των συλλόγων που είχαν στήσει την δική τους εξέδρα στο στάδιο. 

«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας», είπε ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό».

Εμμανουήλ Κάραλης - Πανελλήνίο πρωτάθλημα στίβου - επικοντιστής

Συγχαρητήρια από Κοντονή 

Συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή για τη μεγάλη του επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου έδωσε επισήμως ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στον 16χρονο αθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή για την επίδοσή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με 5,53μ., επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων.

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους».

Συγχαρητήρια και από τη ΝΔ

Την κορυφαία επίδοση του Εμμανουήλ Καραλή συγχαίρει και η Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή.

«Θερμά συγχαρητήρια στον νεαρό αθλητή του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ παίδων. Η κορυφαία του επίδοση στέλνει ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Ο Εμμανουήλ Καραλής αποδεικνύει ότι με θέληση, σκληρή δουλειά και αφοσίωση, μπορούμε να υπερνικήσουμε εμπόδια και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Του ευχόμαστε να συνεχίσει να τιμά τα ελληνικά χρώματα και να μας κάνει υπερήφανους για πολλά χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Καραμανλή. 

Εμμανουήλ Κάραλης - Πανελλήνίο πρωτάθλημα στίβου - επικοντιστής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)