Ευρωμπάσκετ 2015

18 Σεπτεμβρίου 2015 10:24

Ευρωμπάσκετ 2015: Τέσσερα κρίσιμα ματς πριν το φινάλε

Σήμερα το τελευταίο εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά και ο δεύτερος φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Κυριακής.

Ευρωμπάσκετ 2015: Τέσσερα κρίσιμα ματς πριν το φινάλε
-

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2015, με την χθεσινή της νίκη επί της Λετονίας κι εξασφάλισε την συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά για το Ρίο, καταλαμβάνοντας την Πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Η παρουσία της Εθνικής μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς δεν κατάφερε να μπει στην διεκδίκηση των μεταλλίων και να πάρει την απευθείας πρόκριση στην επόμενη Ολυμπιάδα, σταματώντας πάνω στον «κακό μας δαίμονα» την Ισπανία.

Πέρα από τις καλές μας εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια και την αδυναμία μας να κάνουμε την υπέρβαση, το τουρνουά αυτό αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική, η οποία πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν και για τους Ζήση και Μπορούση, οι οποίοι θα αφήσουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Πρίντεζη.

Το τουρνουά συνεχίζεται σήμερα με δυο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις. Χρονικά προηγείται ο αγώνας ανάμεσα στην Λετονία και την Τσεχία στις 19:30 με το νικητή να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Το σπουδαιότερο όμως παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 22:00, όπου θα αναμετρηθούν η Σερβία και η Λιθουανία, με το νικητή να παίρνει θέση στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Εκεί θα βρει την Ισπανία η οποία επιβλήθηκε χτες της Γαλλίας στην παράταση με τον Πάο Γκασόλ να κάνει «όργια» στο παρκέ σημειώνοντας 40 πόντους!

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή με δύο αναμετρήσεις. Στις 15:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός με την Γαλλία να αντιμετωπίζει τον χαμένο του αγώνα Σερβίας-Λιθουανίας και τον μεγάλο τελικό (20:00) όπου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τον αποψινό νικητή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)