Ποδόσφαιρο

16 Μαΐου 2015 19:11

Το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League

Ο Σάντιο Μανέ της Σαουθάμπτον πέτυχε τρία γκολ μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά, οδηγώντας την ομάδα του σε θρίαμβο επί της Άστον Βίλα.

-

Έγραψε ιστορία ο επιθετικός της Σαουθάμπτον, Σάντιο Μανέ, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της αγγλικής Premier League.

Ο Σενεγαλέζος διεθνής φορ πέτυχε τρία γκολ μέσα σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Άστον Βίλα, διπλασίασε τα τέρματα των «Αγίων» ένα λεπτό αργότερα και στο 16’ έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων του.

Η Σαουθάμπτον θριάμβευσε τελικά με 6-1 και διατηρεί τις ελπίδες της για έξοδο στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Ο Μανέ συνέτριψε το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην Premier League, το οποίο κατείχε ο Ρόμπι Φάουλερ της Λίβερπουλ από τον Αύγουστο του 1994, όταν πέτυχε τρία γκολ μέσα σε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο ίδιος ο Φάουλερ δέχθηκε αμέτρητα μηνύματα από φίλους στο twitter για να τον ενημερώσουν ότι δεν κατέχει πλέον το ρεκόρ.

Στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, το πιο γρήγορο χατ-τρικ έχει πετύχει ο Τζέιμς Χέιτερ της Μπόρνμουθ εναντίον της Ρέξαμ, τον Φεβρουάριο του 2004, μέσα σε διάστημα 2 λεπτών και 20 δευτερολέπτων.

Το Ρεκόρ Γκίνες, πάντως, κρατάει από το 1964 και δύσκολα θα το πλησιάσει κανείς. Ο Τόμι Ρος της Ρος Κάουντι είχε πετύχει χατ τρικ μέσα σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα σε ματς κόντρα στη Νάιρν Κάουντι.

Δείτε το χατ-τρικ που πέτυχε ο Μανέ της Σαουθάμπτον:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)