Ποδόσφαιρο

04 Μαρτίου 2015 17:08 Τελευταία ενημέρωση : -

Κληρώνει για την επανέναρξη ή όχι της Σούπερ Λίγκα

Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή αν θα συνεχιστεί το «λουκέτο».

-



Συσκέψεις επί συσκέψεων έχουν προγραμματιστεί σήμερα με θέμα την… τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου, μία εβδομάδα μετά το «λουκέτο» που επιβλήθηκε στην Σούπερ Λίγκα, εξαιτίας των φαινομένων βίας στα γήπεδα.

Από τις 15:00 το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα, της Football League και της ΕΠΟ, κατά την οποία θα αποφασιστεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόταση να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου και του Υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, γνωστοποιώντας ότι θα υπάρξει συνάντηση Κοντονή-Πλατινί την Δευτέρα.

«Ήταν σαφές ότι όλοι στηρίξαμε το ανυποχώρητο του κ. Κοντονή ότι αν δε μπει τέλος στη βία στα γήπεδα και αν δε συνεννοηθούν για το θέμα αυτό ώστε πραγματικά να δοθούν οι λύσεις με βάση τους νομούς που κιόλας υφίστανται, το πρωτάθλημα θα μπει σε περίοδο παρατεταμένης διακοπής», προειδοποίησε ο Υφυπουργός.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, γίνεται σύσκεψη υπό τον κ. Κοντονή με τους εκπροσώπους του ποδόσφαιρου και από εκεί θα εξαρτηθεί αν την Κυριακή θα γίνουν τα παιχνίδια. «Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν και κυρίως εκείνοι οι οποίοι είτε προκαλούν τα επεισόδια, είτε και εκείνοι οι οποίοι με την ανοχή τους έχουν την ευθύνη, ότι θα μπει τάξη», υπογράμμισε και γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα ο κ.Κοντονής θα πάει και στη Γενεύη να δει τον κ. Πλατινί. «Οπότε θα μπει και ένα άλλο ζήτημα του πως, άλλοι νόμοι εφαρμόζονται με την UEFA και άλλοι νόμοι εφαρμόζονται εδώ από την ΕΠΟ», είπε κ. Κουίκ.

«Δε μπορώ να καταλάβω εγώ προσωπικά και σα φίλαθλος πως είναι "Παναγίες" οι εξέδρες όταν παίζουμε σε Κύπελλα Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ και γίνεται κόλαση όταν παίζουμε μεταξύ μας οι ομάδες», κατέληξε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)