Γενικά

17 Οκτωβρίου 2014 11:53

Ποιες αθλητικές διοργανώσεις απειλεί ο Έμπολα

«Μπλόκο» στο Κόπα Άφρικα ετοιμάζεται να βάλει το Μαρόκο, λόγω... έμπολα, ενώ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι στον αέρα εξαιτίας του θανατηφόρου ιού!

-

Ο φόβος για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, φαίνεται πως βάζει «μπλόκο» στο Κοπα Άφρικα! Το Μαρόκο, που ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει την σπουδαία διοργάνωση από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, κάνει τώρα πίσω σύμφωνα με επιστολή της  Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας προς την Αφρικανική Συνομοσπονδία (CAF).


Στην επιστολή το Μαρόκο, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Αθλητισμού του Μαρόκου, την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα www.supersport.com από τη Νότια Αφρική, προτείνει τρεις εναλλακτικές λύσεις: Χρονική μετάθεση του Κόπα Αφρικα για το 2017, αναβολή ή απόσυρση της χώρας από τη φιλοξενία του τουρνουά, με όποιες κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για το Μαρόκο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος από το Μαρόκο δήλωσε ότι «σε περίπτωση που η CAF απορρίψει όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις μας, τότε θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από τη φιλοξενία του "AFCon 2015" για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε όποιες συνέπειες προκληθούν από τις δράσεις μας».

Η αφρικανική Συνομοσπονδία έστειλε αίτημα στη Νότια Αφρική για να αναλάβει τη διοργάνωση, καθώς η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει πληγεί από τον ιό, ενώ διαθέτει υπερσύγχρονα γήπεδα από Μουντιάλ του 2010.

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από τους Νοτιοαφρικάνους, ωστόσο εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

«Μπλόκο» και στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων

 

Η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα ενδέχεται να έχει προεκτάσεις και στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μαρόκο από τις 10 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2014.

Σύντομα θα υπάρξει συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη FIFA, προκειμένου να αποφασιστεί αν η διοργάνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ή όχι, λόγω της εξάπλωσης του ιού.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι» δήλωσε ο Μάικλ Ντ΄Χοτζ, πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής του Οργανισμού, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην αφρικανική ήπειρο. Η FIFA είναι σε επαφή με τον Π.Ο.Υ. για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)