Ποδόσφαιρο

05 Οκτωβρίου 2014 21:16

Ασταμάτητη και πρώτη η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους νίκησε 3-2 τη Ρόμα και πλέον βρίσκεται μόνη στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Κόκκινη ο Μανωλάς στο 88'.

-

Η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 3-2 της Ρόμα στο Τορίνο και έμεινε μόνη στην κορυφή της κατάταξης, με το απόλυτο των 18 βαθμών.

Ήταν ένα επεισοδιακό ματς, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο διαιτητής Ριόκι καταλόγισε τρία πέναλτι, που όλα αμφισβητήθηκαν! Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ προηγήθηκε στο 27΄ με πέναλτι του Τέβες, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Μαϊκόν που βρισκόταν στο τείχος σε ένα φάουλ του Πίρλο. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία ο προπονητής των «τζιαλαρόσι», Ρούντι Γκαρσία.

Λίγο αργότερα, όμως, ο Ριόκι έδωσε πέναλτι υπέρ της Ρόμα, σε ένα «αγκάλιασμα» του Τότι με τον Λιχτστάινερ εντός περιοχής, όπου φαίνεται ο ένας να τραβάει τον άλλον. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» ευστόχησε και ισοφάρισε στο 32΄, υποχρεώνοντας τον Μπουφόν να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ρόμα πήρε προβάδισμα στο 44΄ με τον Ιτούρμπε, μετά από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Ζερβίνιο, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η «γηραιά κυρία» κέρδισε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Πιάνιτς, και ο Τέβες ισοφάρισε.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά η Γιουβέντους έψαξε περισσότερο το γκολ και δικαιώθηκε στο 86΄, όταν ο προωθημένος Μπονούτσι με κεφαλιά μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας ήταν στη βασική ενδεκάδα, όμως ο πρώτος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 88΄, μαζί με τον Αλβάρο Μοράτα, με τον οποίο διαπληκτίστηκε. Ο διεθνής αμυντικός φάνηκε να ρίχνει κουτουλιά στον Ισπανό και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο. 

Οι συνθέσεις: 

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες (46’ Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (79’ Βιδάλ), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (60’ Μοράτα).

Ρόμα: Σκορούπσκι, Μαϊκόν, Μανωλάς, Γιάνγκα Μπίουα, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (66’ Φλορέντσι), Τότι (74’ Ντέστρο), Ζερβίνιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)