Ποδόσφαιρο

11 Ιουνίου 2014 23:00

Πολύ σκληρή για να… υποβιβαστεί

Η Ξάνθη επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1 στο μπαράζ που έκρινε ποια από τις δύο ομάδες θα αγωνίζεται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

-

Μετά από ένα επεισοδιακό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η Skoda Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, χάρη στη νίκη της με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, από ένα τρομερό γκολ του Γκούρμα στο 34’ και έμειναν με 10 παίκτες στο 48’, οι «ακρίτες» έκαναν την ολική ανατροπή και κατέκτησαν το εισιτήριο της παραμονής τους στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Γούτας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε, αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μάνταλου στο 48ο λεπτό. Με κεφαλιά-ψαράκι, ο Ράνος στο 82’ πέτυχε το γκολ που χάρισε τη λύτρωση στην ακριτική ομάδα. Καθοριστική ήταν, πάντως, η εντυπωσιακή επέμβαση του γκολκίπερ Κυριακίδη στο φινάλε του ματς, που αποσόβησε το 2-2.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, λόγω επεισοδίων, αφού η ατμόσφαιρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν ηλεκτρισμένη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86’ Κατσίκης), Μόνχε (86’ Ιωάννου), Νικολιάς (77’ Μπρέσκα), Γκούρμα.

Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (90’ Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54’ Ράνος), Παΐτο (90’ Βάλλας), Σολτάνι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)