Κοινωνία

Σήμερα 10:51

Μεταναστευτικό - Τήλος: Διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών (εικόνες)

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού "Ιωνά" που σώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Μεταναστευτικό - Τήλος: Διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών (εικόνες)
-

Μία συγκλονιστική ιστορία, συνέβη στην Τήλο, με τη δραματική διάσωση ενός μικρού προσφυγόπουλου μόλις 50 ημερών. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά, «ένα προσφυγόπουλο 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καμμά:

"ΤΗΛΟΣ 17/8/2024

Ιωνάς,

αυτό είναι το "όνομα" που του δόθηκε από τον φίλο μας Thanasis Tsitsas, παρομοιαζοντας τον με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα...
Ένα προσφυγόπουλου 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα...

Για άλλη μια φορά η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας "πλάτη" στην μεγάλη πίεση που ασκείται με το προσφυγικό.

Δεν έχει χάσει καμία ανθρώπινη ζωή και προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημενους, τραυματισμένους και χτυπημένους ανθρώπους.

Ναι χτυπημένους, γιατί οι λαθροκινητές προκειμένου να τους φορτώσουν στις βάρκες, τους χτυπάνε...

Έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους Τούρκους διακινητες, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες... και η εξωτερική βοήθεια; ελαχιστότατη...

Οι λιγοστοί λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους εδώ και καιρό και όμως δεν κάνουν πίσω, δεν δέχονται να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή!

Δύο τρεις αστυνόμοι που και αυτοί έχουν ριχτεί στο " παιχνίδι" με τον χρόνο να προλάβουν τους ανθρώπους ζωντανούς.
Διοικητής και στρατός συνδράμουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μέρα νύχτα...

Όλοι μαζί μια γροθιά!

Μπράβο σας ρε παιδιά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εθελοντές μας και στους ανθρώπους του Δήμου μου.
Σπύρο, Μίμη, Νίκο, Μαρία, Βασίλη, Μιχάλη, Μερκούρη και αρκετούς ακόμη, που δεν το βάζετε κάτω, που λέτε όχι ρε γαμώτο κανέναν δεν θα χάσουμε στο νησί μας!

Ευλογημένος τόπος με Ανθρώπους και λειτουργούς οι οποίοι αρνούνται να χάσουν την ανθρωπιά τους??

Έτσι πρέπει να είναι οι ανθρώπινες κοινωνίες και όμως μας κάνει εντύπωση όταν συναντάμε τέτοιες...γιατί στις μέρες μας τα αυτονόητα...σπανίζουν".

Το χρονικό

Για την ύπαρξη αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή «Ρίστα» της Τήλου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του νησιού, την Παρασκευή 16 Αυγούστου, πρωινές ώρες.

Στην περιοχή, η οποία είναι ορεινή και δύσβατη και βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του νησιού, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), τα οποία εντόπισαν συνολικά 59 άτομα (28 άντρες, 15 γυναίκες και 16 ανήλικα).

Κατά δήλωση των διασωθέντων, μία εγκυμονούσα γυναίκα είχε εγκλωβιστεί σε ορεινό, δύσβατο σημείο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αντωνίου. Ακολούθησαν έρευνες από ένα ελικόπτερο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής τα οποία εντόπισαν την εγκυμονούσα, χωρίς όμως να καταστεί εφικτός ο απεγκλωβισμός της, λόγω της εξαιρετικά δύσβατης ορεινής περιοχής.

Στο σημείο κατέφθασαν στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου, Διοίκηση Άμυνας Νήσου Τήλου και της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία δοκίμασαν εκ νέου να απεγκλωβίσουν την εγκυμονούσα με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, κατέπλευσε στη περιοχή ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που μετέφερε πενταμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, το οποίο επιχείρησε ξανά να διασώσει την έγκυο, χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, κατέφθασε στην περιοχή το διασωστικό ελικόπτερο SUPER PUMA «ΦΛΩΓΑ-10» το οποίο περισυνέλεξε με ασφάλεια την γυναίκα και τη μετέφερε στο Γενικό νοσοκομείο Ρόδου για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε καλά στην υγεία της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό της Τήλου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ - Χάρις: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ηλιούπολη: Καραμπόλα με πέντε αυτοκίνητα (εικόνες)

Ισραήλ: Συνάντηση Μπλίνκεν με Νετανιάχου με φόντο την απειλή του Ιράν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)