Κοινωνία

15 Ιουλίου 2024 10:32 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουλίου 2024 13:55

Ηράκλειο: Φωτιά στον Προφήτη Ηλία - 112 για εκκένωση

Μεγάλη προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση του μετώπου της πυρκαγιάς. Δεύτερο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στο Θράψανο.

Ηράκλειο: Φωτιά στον Προφήτη Ηλία - 112 για εκκένωση
-

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Προφήτης Ηλίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της αλλά και δύο εναέρια μέσα.

Το έργο της κατάσβεσης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ηρακλειο - Φωτιά - Προφήτης Ηλίας

(πηγή εικόνων: cretalive.gr)

Μέσω μηνύματος από το 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τον Προφήτη Ηλία και να μετακινηθούν προς το Ηράκλειο, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.


Εν τω μεταξύ, δεύτερο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρωνσε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θράψανο του Ηρακλείου.


Σε αυτό επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Ηρακλειο - Φωτιά - Προφήτης Ηλίας

(πηγή εικόνων: cretalive.gr)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για τηνΔευτέρα 15 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

Χάρτης 15/7/2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Κύλησε το αυτοκίνητό του και σκότωσε τη μητέρα του

Ενδοοικογενειακή βία - Μύκονος: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά με τηγάνι και κουζινομάχαιρο!

Εύβοια: Σε κώμα η μητέρα που ξυλοκόπησε ο γιος της


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)