Κοινωνία

04 Ιουλίου 2024 08:23

Συμβούλιο της Επικρατείας: Μετακομίζει από το Αρσάκειο

Ποιες ανάγκες επιτάσσουν την μεταφορά της έδρας του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου σε άλλο χώρο.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Μετακομίζει από το Αρσάκειο
-

Τροπολογία σχετική με την προσωρινή μεταστέγαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για 4 χρόνια κατατέθηκε στη Βουλή, λόγω της επισκευής και αναπαλαίωσης η οποία είχε δρομολογηθεί τους προηγούμενους μήνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το διατηρητέο νεοκλασικό Αρσάκειο Μέγαρο στην λεωφόρο Πανεπιστημίου.

Έτσι, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μεταστεγάζεται και για τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσει σε δύο ανεξάρτητα κτήρια της Αθήνας. Το ποια θα είναι τ κτήρια αυτά δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς με την ίδια τροπολογία δίνεται η εντολή για την αναζήτηση νοικιαζομένων κτηρίων για το σκοπό αυτό.

Το Αρσάκειο Μέγαρο ανήκει κατά κυριότητα στο κοινωφελές σωματείο ιδιωτικού δικαίου «Φιλεκπαιδευτική Εταιρία», τον ιθύνοντα νου πίσω από όλα τα «Αρσάκεια και Τοσίτσεια» ιδιωτικά σχολεία α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Θεμελιώθηκε το 1846, ολοκληρώθηκε το 1852 και έκτοτε μέχρι και το 1993 στέγαζε δραστηριότητες των σχολείων αυτών. Από το 1993 αποτελεί την επίσημη έδρα του Συμβουλίου Επικρατείας, δηλαδή του ανώτατου και ακυρωτικού, διοικητικού δικαστηρίου της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη

Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)