Γενικά

15 Δεκεμβρίου 2018 10:23

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (εικόνα)

Άγνωστοι σχημάτισαν με μαύρο σπρέι τη σβάστικα στη βάση του μνημείου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (εικόνα)
-

Για ακόμη μια φορά άγνωστοι βεβήλωσαν, το βράδυ της Παρασκευής, το μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο περιθώριο των χτεσινών διαδηλώσεων ενάντια στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι σχημάτισαν με μαύρο σπρέι μια σβάστικα πάνω στο μνημείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά, σημειώνει στο ρεπορτάζ του το Thestival.gr, που το συγκεκριμένο μνημείο βανδαλίζεται. Και στο παρελθόν άγνωστοι είχαν σχηματίσει ναζιστικά σύμβολο πάνω σε αυτό, προκαλώντας την αντίδραση πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή διαδήλωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπων συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο καταγράφηκαν και κουκουλοφόροι να χαιρετούν ναζιστικά.

Δείτε τη φωτογραφία που κοινοποίησε ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - ΣΒΑΣΤΙΚΑ

Νοτοπούλου: Προσβολή για την πόλη και για κάθε δημοκρατικό πολίτη

Προσβολή για την πόλη και για κάθε δημοκρατικό πολίτη χαρακτηρίζει τη βεβήλωση του μνημείου για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον νεοναζισμό και τον φασισμό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όμως απέναντι και στις πολιτικές δυνάμεις που κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή και στις πρακτικές της» αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

«Η Θεσσαλονίκη είναι και θα παραμείνει πόλη ανοιχτή, φιλόξενη και δημοκρατική για όλους και για όλες. Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε καθημερινά, και θα τα καταφέρουμε» επισημαίνει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης 

«Για μια ακόμη φορά ο φασισμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Χθες και την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο Παλέ ντε Σπορ, ο ακροδεξιός συρφετός των αυτοαποκαλούμενων πατριωτών, βεβήλωνε με τη σβάστικα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας» τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη βεβήλωση και δηλώνει πως μαζί με το δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης δε θα επιτρέψει στους φασίστες να βρωμίζουν την πόλη και να παραχαράσσουν την Ιστορία. Καλούμε δε τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ακροδεξιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)