Γενικά

19 Απριλίου 2018 19:07

Αναβλήθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage

Ποια τα αίτια της αναβολής. Το έργο της ανέλκυσης θα αναλάβει σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ με ηχοβολιστικά και τηλεχειριζόμενα οχήματα.

Αναβλήθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage
-

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι η αιτία αναβολής ανέλκυσης του μοιραίου Mirage 2000-5, που συνετρίβη στις 12 Απριλίου και στοίχισε τη ζωή στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.

Οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ανέλκυση θα ξεκινήσει από το σημείο όπου εντοπίστηκε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του  Mirage 2000-5, ενώ το πιλοτήριο του αεροσκάφους βρέθηκε σε βάθος 800 μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΥΠΕΘΑ τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 400 μέτρων, ενώ το έργο της ανέλκυσης θα αναλάβει σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην αποστολή, οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ θα χρησιμοποιήσουν τα ηχοβολιστικά και τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που διαθέτουν προκειμένου να φτάσουν στο μαχητικό, να το καταγράψουν και στη συνέχεια – αν είναι εφικτό - να το ανελκύσουν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)