Γενικά

08 Φεβρουαρίου 2018 07:00

Εξουδετερώθηκε νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα Μουδανιά (βίντεο+φωτό)

Η νάρκη είχε εντοπιστεί σε βάθος 5 μέτρων και σε απόσταση 350 μέτρων από την ακτή, από κυβερνήτη αλιευτικού καταδυτικού σκάφους. Εντυπωσιακές εικόνες!

Εξουδετερώθηκε νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα Μουδανιά (βίντεο+φωτό)
-

Μια νάρκη βυθού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετερώθηκε χθες, από ειδικούς της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, στη θαλάσσια περιοχή των Νέων Μουδανιών.

Η νάρκη είχε εντοπιστεί σε βάθος 5 μέτρων και σε απόσταση 350 μέτρων από την ακτή, από κυβερνήτη αλιευτικού καταδυτικού σκάφους. Άμεσα έγινε σήμανση της περιοχής με πλωτό σημαντήρα από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.

Έτσι, έφτασαν την Τετάρτη στα Νέα Μουδανιά 6 ειδικοί της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, οι οποίοι προχώρησαν σε αναγνώριση της περιοχής, εντόπισαν τη νάρκη και το μεσημέρι προχώρησαν στην έκρηξη και εξουδετέρωσή της.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με το seleo.gr, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού, μελών του Παραρτήματος Χαλκιδικής στα Ν. Μουδανιά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ υπήρχε - για προληπτικούς λόγους - Ασθενοφόρο του Νοσοκομείου 424.

βόμβα - εξουδετέρωση - Μουδανιά

βόμβα - εξουδετέρωση - Μουδανιά

βόμβα - εξουδετέρωση - Μουδανιά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)